3 ilde vahşet! Cani anneler, bebeklerine acımadı!

Kocaeli'de evde doğum yapan kadın, bebeğini öldürürken, Gaziantep'te bir kadın yasak ilişkiden doğan çocuğunu çöp attı. Diyarbakır'da çöp konteynerinde yeni doğmuş kız bebeğin cesedi bulundu...

3 ilde vahşet! Cani anneler, bebeklerine acımadı!

3 ilde vahşet! Cani anneler, bebeklerine acımadı!

Kocaeli'de evde doğum yapan kadın, bebeğini öldürürken, Gaziantep'te bir kadın yasak ilişkiden doğan çocuğunu çöp attı. Diyarbakır'da çöp konteynerinde yeni doğmuş kız bebeğin cesedi bulundu...

20 Ocak 2021 Çarşamba 12:16

3 farklı il, 3 farklı tahlisiz çocuk, anneleri tarafından ölüme terk edildi. Vicdansız annelerin yaptıkları tüyler ürpertti. İzmit'te Yenişehir Mahallesinde ikamet eden H.T. ve M.T. isimli çiftin 4'üncü çocukları oldu. Evde doğum yapan M.T. isimli kadın, yeni doğmuş erkek çocuğunu boğazından ve bacaklarından bıçaklayarak öldürdü. Durumu fark eden eşi H.T hemen olay yerine 112 ekipleri çağırdı. Kanaması olan kadın hastaneye kaldırılırken, yeni doğan erkek bebeğin öldüğü tespit edildi. Kadının hastanede tedavisi devam ederken, polis eşi H.T'yi gözaltına aldı. Polis merkezine ifade veren H.T. serbest bırakılırken, hastanede tedavisi devam eden M.T'nin odası önünde polis güvenlik tedbiri aldı. Tedavisi sonrasında çocuğunu öldüren annenin polis merkezine ve sonrasında adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Serbest kalan H.T'nin, eşinin hamileliğinden haberi olmadığını söylediği öğrenildi.

YASAK İLİŞKİDEN DÜNYAYA GELDİ

Gaziantep'te evlilik dışı ilişkiden olan bebeğini evde gizlice doğurduktan sonra ölümüne neden olduğu için tutuklu yargılanan 3 çocuk annesi Hatice A. kendisini "Ben iyi bir anneyim" sözleriyle savundu. Hatice A.'nın ölen bebeği aldattığı eşine haberi olmadan çöpe attırdığı ortaya çıktı.
Gaziantep'te evlilik dışı ilişkisinden olan bebeğini evde ailesinden gizli doğurduktan sonra dolaba koyup ölümüne neden olmaktan Gaziantep 3 Ağır Ceza Mahkemesinde 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ile 'tasarlayarak öldürme' suçlarından yargılanan 3 çocuk annesi Hatice A.'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. 3'üncü duruşmaya Hatice A. tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katılırken, avukatı Ebru Büyük duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı Hatice A.'nın yakınları da takip etti.
Sanık Hatice A.'nın kendisini "Ben kötü bir anne değilim" sözleriyle savunması dikkat çekerken, Hatice A.'nın evlilik dışı ilişkisinden olan bebeğini, aldattığı resmi nikahlı eşi Osman A.'ya haberi olmadan çöpe attırdığı ortaya çıktı.

BEBEĞİ 1,5 SAATTE BANYODA DOĞURDU

Raporun okunmasının ardından Hatice A.'nın 17 yaşındaki kızı Fatma A. tanık olarak dinlendi. Annesinin banyoya girdikten yaklaşık 1,5 saat sonra çıktığını söyleyen Fatma A., annesinin doğurduğu bebekten habersiz olduğunu belirtti. Bebek sesi duymadığını ve haberi olmadığını aktaran Fatma A.'ya mahkeme başkanı "Annen hamilelikten dolayı kilo almadı mı" diye sordu. Annesinin o süreçte kilo almadığını paylaşan Fatma A., "Ben banyoya yanına gitmek istedim ama o 'Ben iyiyim yanıma gelme' dediği için gitmedim" dedi.

"BEN KÖTÜ BİR ANNE DEĞİLİM"
Mütalaaya karşı savunma yapmak için söz alan sanık Hatice A., bebeği kasıtlı öldürmediğini ileri sürdü. Bebeği başka birine vermek için uğraştığını savunan Hatice A., "Ama ev müsait olmadığı için çıkaramadım. Benim 3 çocuğum daha var. Ben onları el bebek, gül bebek büyüttüm. Ben kötü bir anne değilim. Tahliyemi talep ediyorum. Çocuklarımın bana ihtiyacı var. Ben burada intihar etmeyi bile düşünüyorum" sözleriyle kendini savundu.

"HAMİLE OLDUĞUNU HİÇ FARK ETMEDİM"
Fatma A.'nın ardından Hatice A.'nın eşi Osman A. mahkemede tanık olarak konuştu. Doğan çocuktan habersiz olduğunu söyleyen Osman A., eşiyle 2017'den bu yana arasının iyi olmadığını belirtti. Bunun üzerine mahkeme başkanın Osman A.'ya "Ayrıldığınız bir dönem oldu mu" sorusunu yöneltti. Eşinin bir ara kendisine küsüp kardeşine gittiğini paylaşan Osman A., "2 ay orada kaldı. Daha sonra barıştık. Tekrar evine döndü. Yasak ilişkisinden cezaevine düştükten 10 ay sonra haberim oldu. Hamile olduğunu hiç fark etmedim. Biz aynı evdeydik ama ayrı odalarda yaşıyorduk" dedi.

"ÇÖP POŞETİNDE BEBEK OLDUĞUNU ANLAMADIM"
Olayın yaşandığı gün evden işe gitmek için çıktığını anlatan Osman A., "Evden çıkarken çöp poşetini çöpe atmak için aldım. Poşeti konteynıra atacaktım. O poşeti bana çöp diye verdi. Ağırlığından hiç şüphelenmedim. İşe de geç kaldığım için acelem vardı. Poşette bebek olduğunu hiç anlamadım. Olaydan bir gün sonra polis geldiğinde meseleyi öğrendim. Aramızda pek karı koca ilişkisi yoktu. Ben de mağdurum. Çocuklara bakamıyorum. Olan olmuş. Eşimin tahliyesini istiyorum. Tahliye olmazsa bu çocuklar tinerci balici olur. İşimden dolayı çocuklarla iyi ilgilenemiyorum" ifadelerini kullandı.
Mahkeme başkanının "Bebek bir ayakkabı kutusunun içindeymiş. O kutu nereden geldi" sorusuna ise Osman A. "Bebekten haberim yoktu. Kutuyu 2 gün önce yeğenim vermişti. Hediye gelen ayakkabı ayağına olmayınca bize göndermişti. Olay günü eşimin ayrı bir durumu yoktu. Her zamanki gibiydi" yanıtını verdi.


SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEDİ
Tanık beyanlarının ardından iddia makamının açıkladığı esasa ilişkin mütalaada sanığın evlilik dışı yaşadığı cinsel ilişki sonucu hamile kaldığı belirtilerek, "29.07.2019 tarihinde evde kızıyla yalnızken doğumun başladığı, evin banyosunda canlı bebek doğurduğu, bebeği yatak odasındaki elbise dolabına sakladığı, 3 gün sonra bebeğin öldüğünü anladığı, bebeğin cesedini ayakkabı kutusuna koyup poşetleyerek çöpe attırdığı, ATK raporuna göre bebeğin kordona bağlı kanama ve beslenememekten dolayı öldüğü, sanığın kendini savunamayacak durumda olan alt soya karşı kasten öldürme suçunu işlediği anlaşılmıştır. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep ederiz" denildi.

DİYARBAKIR'DA, ÇÖP KONTEYNERİNDE YENİ DOĞMUŞ KIZ BEBEK ÖLÜ BULUNDU

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, çöp konteynerinde yeni doğmuş kız bebeğe ait ceset bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi 251'inci Sokak'ta temizlik yapan görevli, sabah saatlerinde konteynerde çöplerin arasında, yeni doğmuş bir bebek buldu. Görevli, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlilerince yapılan kontrolde bebeğin hayatını kaybettiği belirlendi. Kız bebeğe ait ceset, otopsi için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Polis ekipleri, başlattıkları soruşturma kapsamında olay yerine yaptıkları inceleme ile delil aradı. Ekipler, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Mahalleli İbrahim Selçuk, duruma tepki göstererek, olayın vicdansızlık olduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326