Çağlayancerit karıştı, vatandaşlar su için eylem yapıyor

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesine bağlı Helete Mahallesi’nde, Gaziantep’in içme suyu projesine karşı çıkan vatandaşlar eylem yaptı. İnşaat alanını dolduran yüzlerce kişinin bekleyişi sürüyor.

Çağlayancerit karıştı, vatandaşlar su için eylem yapıyor

Çağlayancerit karıştı, vatandaşlar su için eylem yapıyor

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesine bağlı Helete Mahallesi’nde, Gaziantep’in içme suyu projesine karşı çıkan vatandaşlar eylem yaptı. İnşaat alanını dolduran yüzlerce kişinin bekleyişi sürüyor.

14 Ağustos 2017 Pazartesi 16:17

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesine bağlı Helete Mahallesi’nde, Gaziantep’in çılgın projesi olarak tanıtılan ‘Düzbağ İçme Suyu Projesi’nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Temeli Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılan projede tünellerin yapımının devam ettiği, suyu taşıyacak devasa boruların bölgeye getirilerek kaynak işlemi yapıldı. Düzbağ İçme Suyu Projesi kapsamında, Çağlayancerit’ten çıkan Göksu çayı 52 kilometre mesafeden Gaziantep’e taşınacak ve kentin içme suyu ihtiyacının yüzde 73'ünü karşılayacak.

Bu duruma tepki gösteren Çağlayancerit halkı ise elerine aldıkları Türk bayrakları ile inşaat çalışmasının yapıldığı alanda protesto yaptı. Alanı dolduran yüzlerce kişi bölgede ekolojik dengenin bozulacağını öne sürerek çalışmaların durdurulmasını istiyor. Suyumuzu vermeyiz diyen Heleteliler, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımda; ‘Kahramanmaraş Bakanlarını da, suyunu da Antep’e kaptırdı. Helete’nin yiğit insanları suyunu vermemek için direniyor. Kahramanmaraş’tan destek bekliyoruz.’ açıklamasında bulundular.

3 METREKÜP DEDİLER 1 METREKÜP’ÜN ALTINDA VERECEKLER

Helete Muhtarı Cuma Ali Köküsarı ise “Her zaman devletin arkasındayız. Biz askere elimizi kaldırmayız, gelseler onlara gül, çiçek vereceğiz. Bize Fatma Şahin söz verdiler. 3 metre küp suyunuz akacak dediler, biz DSİ genel müdürlüğüne gittik bize 1 metre küpün altında su verecekler. Biz 3 metre küp suyumuzu istiyoruz. Bu su giderse biz ölürüz.” diye konuştu.

Öte yandan jandarma ekipleri ise bölgeye gelerek güvenlik önlemi aldı. Vatandaşların bekleyişi sürüyor.

FATMA ŞAHİN BÖYLE SAVUNMUŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin geçtiğimiz aylarda gazetecilere yaptığı açıklamada projeyi şu ifadelerle savunmuştu; "(Kahramanmaraş'ın en güzel suyu Gaziantep'e gidiyor) diye birileri sürekli orada fitne çıkarıyordu. Kahramanmaraş'ın beslendiği su burası değil. Göksu'daki su Fırat'a akıp gidiyor. Boşa akan bir suydu. Durumu anlattık, Kahramanmaraş'ın beslendiği suyun, kendi havzası içerisinde güçlü bir şekilde devam ettiğini söyledik. Bu suyu birlikte kullanacağımızı, asla Kahramanmaraş'ı, Helete'yi ve Çağlayancerit'i rahatsız edecek hiçbir şeyin içerisinde olmayacağımızı, tam tersine birlikte bölgesel kalkınma adına su yönetiminde ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağımızı anlattık. Bölge de rahatladı. Burada herkesin, bölgenin kazanacağı ve kalkınacağı, bölgenin su yönetimini bilimsel ve teknik olarak doğru yönettiğimiz enerji maliyetlerinin aşağı düştüğünü yeni bir dönemin başlangıcındayız."

İŞTE VATANDAŞLARIN PAYLAŞTIĞI O GÖRÜNTÜLER...

Son Güncelleme: 14.08.2017 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326