Kablo şebekesi çökertildi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından iki ayrı kablo hırsızlığı şebekesi çökertildi.

Kablo şebekesi çökertildi

Kablo şebekesi çökertildi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından iki ayrı kablo hırsızlığı şebekesi çökertildi.

30 Ağustos 2017 Çarşamba 12:49

Önceki günü gece yarısı Karacasu Kırım Mahallesinde, bir Pimapen fabrikasında kapı kilidi kırılarak meydana gelen olayda sisteme döşeli 400 metre kablo yerinden sökülerek çalınırken, çok sayıda inşaat malzeme ve aleti de çalındı. Yaklaşık 15 bin TL değerindeki hırsızlık olayı ile ilgili Asayiş Şube müdürlüğü hırsızlık büro amirliği ekipleri kimliği meçhul şüpheleri tespit için soruşturma başlattı.

Aynı gece Yirmiikinci Gün mahallesinde Bir İnşaat yerleşkesinden inşaat katları arasına döşenmiş 500 metre bakır kablo çalındı. 6 bin TL değerindeki kablonun çalındığı olay yerinde inceleme yapan hırsızlık büro amirliği ekipleri soruşturma başlattı.

Meydana gelen iki ayrı kablo ve inşaat malzemesi hırsızlığı ile ilgili araştırma yapan ekipler, aynı gün meydana gelen iki ayrı olayın farklı iki ayrı kablo hırsızlığı şebekesi tarafından yapıldığını belirledi.

Yirmiikinci gün mahallesinde meydana gelen hırsızlık olayı, güvenlik kamera görüntüsünden yola çıkılarak aydınlatıldı. Güvenlik kamerasına takılan kişilerin inşaattan çaldıkları kabloları koliler halinde bir pikaba yükleyip olay yerinden kaçtıkları saniye saniye ekrana yansıdı.

Kısa sürede şüphelilerin kimliklerini tespit eden polis ekipleri, hırsızlık şüphelilerinin kullandıkları pikabı daha önceden satılığa çıkarttıklarını öğrendi. Araç satın alma bahanesi ile buluşma sağlayan ekipler, buluşma yerine gelen aracı adım adım takip edip, şüpheleri nefes kesen bir operasyon ile yakalayıp etkisiz hale getirdi. Araç içersinde 24 yaşındaki Aslan B. ve 25 yaşındaki Musa B. yakalandı. Şahısların çaldıkları kabloları Hurdacı Gökhan Ç.ye sattıkları anlaşılınca, hurdacıya operasyon yapıldı. Çalıntı Kablolar burada ele geçirildi.

Aynı gece Karacasu Kırım Mahallesindeki pimapen fabrikasında meydana gelen kablo ve inşaat malzemesi hırsızlığı olayı ile ilgili, hiçbir görgü tanığı ve kamera görüntüsü olmamasına rağmen polisin istihbarat çalışması netice verdi. İz süren polis, Pirireis Mahallesindeki bir depoya baskın yaptı. Çok sayıda çalıntı malzemenin ve rulolar halinde kabloların olduğu depoda, 3 şahıs malzemeleri tasnif ederken suçüstü yakalandı. Polisi karşısında gören şahıslar neye uğradığını anlayamadan kelepçe takılıp etkisiz hale getirildi. Depodan çıkan zanlılardan 35 yaşındaki Sami Doluzengin'in suç işleyen kişilerin başını çektiği, daha önceden iki kez suçüstü hırsızlık yaparken yakalandığı belirlendi. Depodan çıkan

Diğer şahısların 20 yaşındaki Ali H. ve 22 yaşındaki Mahmut A. olduğu anlaşıldı.

Depoda yapılan aramada kesme makası ele geçirilirken hırsızlık olaylarında çalınan;

450 metre bakır kablo, Elektrikli taşlama makinesi, 3 adet matkap, spiral, hilti, 2 adet kaynak makinesi, Taşlama aleti, Su borusu kaynatma makinesi, düz kontak yapılmış motosiklet, inşaat boyası gibi çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Her iki suç şebekesinin de birçok inşaattan hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilirken, olaylarda kullandıkları 2 adet Araç Asayiş şube bahçesine çekildi.

Şüphelilerin olaylarda çaldıkları bakır kabloları ateşte eriterek, bakır halinde piyasaya sürdükleri anlaşıldı.

Gözaltına alınan 6 şüpheli sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulbaki günışığı 7 yıl önce

bizimde kablolarımız çalındı, kamera kayıtları olduğu halde yakalanan olmadı. yakalansa ne olacak. polisin verdiği emeğe yazık. savcı bırakmasa hakim bırakıyor. Türkiyemizde adalet sistemi çökmüş. hırsızlar ve arsızlara gün doğmuştur.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326