Murat Özdemir’in ifadesi ortaya çıktı

Papağana yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Murat Özdemir, tüm Türkiye'nin tepkisini çekmişti

Murat Özdemir’in ifadesi ortaya çıktı

Murat Özdemir’in ifadesi ortaya çıktı

Papağana yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Murat Özdemir, tüm Türkiye'nin tepkisini çekmişti

18 Aralık 2018 Salı 13:47

Bugün sabah saatlerinde yaşanan son dakika gelişmesine göre Murat Özdemir, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Televizyonda yayınlanan bir programdan diskalifiye olan Murat Özdemir'in sosyal medya hesabından paylaştığı papağana işkence videosu büyük tepki çekti. İşte Murat Özdemir'in ilk ifadesi...

TV yarışmasıyla tanınan Murat Özdemir'in kötü muamele yaptığı papağan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi'nde tedavi altına alındı.

Özdemir'in kötü muamelede bulunup bu görüntülerini sosyal medyada paylaştığı papağan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi'nde tedavi altına alınan papağanın sol bacağının diz ekleminde çıkık ve başında yumuşak doku zedelenmesi olduğu tespit edildi.

Yaban Hayatı Üretim Şefi Veteriner Hekim Esra Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, papağanın, eziyet gördüğü için kendilerine geldiğinde çok fazla stres altında olduğunu söyledi.

Dün akşam acile getirilen papağanın ilk müdahalelerinin yapıldığını belirten Dağlı, "Sabah röntgeni çekildiğinde dizinde çıkık olduğu tespit edildi. Yarın operasyona girecek, çıkığının tedavisi yapılacak. En az 15-20 gün burada kalması gerekecek." diye konuştu.

Dağlı, papağanın "Afrika Gri Papağanı" türünden olduğuna işaret ederek, "Bu nedenle ticareti birtakım belgelendirmelere dayanan türler. O yüzden, iyileştikten sonra kişilere sahiplendirme yapmak değil bakanlığımıza ait rehabilitasyon merkezlerinde yaşamına devam edecek." ifadelerini kullandı

MURAT ÖZDEMİR'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Papağana yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak tüm Türkiye'nin tepkisini çeken Murat Özdemir'in ifadesi ortaya çıktı. Özdemir, ifadesinde 'Yarışmadan haksız yere diskalifiye edildim, alkollün etkisiyle ne yaptığımı bilmiyorum' dedi.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan bir yarışmadan diskalifiye edilen, evindeki papağana işkence ettiği görüntüler sosyal medyaya düştükten sonra gözaltına alınan Murat Özdemir, ifadesinde, "Yarışmadan haksız yere diskalifiye edildim, Daha sonra toparlanamadım. Dün akşam da alkolün etkisiyle ne yaptığımı bilmiyorum." dediği öne sürüldü. Savcılığın gözaltına alındığında ifadesinin ardından sabah adliyeye kendisi gelmesi koşuluyla serbest bırakılmasını istediği Özdemir'le ilgili karar değiştirerek sabah adliyeye getirilmesi talimatı verdiği belirtildi. Sosyal medya hesabından evindeki papağana işkence ettiği görüntüleri paylaşan Masterchef yarışmacısından diskalifiye olan Murat Özdemir hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı gözaltı talimatı vermişti. Beşiktaş Ortaköy'deki evinde gözaltına alınan Murat Özdemir Beşiktaş Araştırma Büro Amirliğinde ifadesi alındı.

Savcılık, ifadesinin ardından sabah kendi imkanlarıla adliyeye gelmesi koşuluyla Özdemir'in serbest bırakılması talimatını verdi. Ancak gece Özdemir'in evinin önünde protesto amaçlı bir grubun toplanması ve alkollü olması nedeniyle sabaha kadar karakolda tutulması kararlaştırıldı.

Sabah saatlerinde de savcılık polise yeni bir talimat vererek Özdemir'in 'Mevcutlu' olarak savcılığa sevk edilmesi talimatını verdi. "Uyuşturucu" ,"Mala zarar vermek" ve "Aile içi şiddet" gibi suçlardan 5 ayrı kaydı bulunduğu ve geçmişte işlediği bir suç sebebiyle denetimli serbestlikten yararlandığı ortaya çıkan Özdemir, papağana işkence ettiği video ile tüm Türkiye'nin tepkisini çekmişti.

Son Güncelleme: 18.12.2018 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326