Serinlemek için basınçlı su kullandı, ölebilirdi

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde, aşırı sıcaklardan bunalan bir işçi, seçtiği tehlikeli serinleme yöntemiyle görenleri hayrete düşürdü.

Serinlemek için basınçlı su kullandı, ölebilirdi

Serinlemek için basınçlı su kullandı, ölebilirdi

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde, aşırı sıcaklardan bunalan bir işçi, seçtiği tehlikeli serinleme yöntemiyle görenleri hayrete düşürdü.

05 Temmuz 2017 Çarşamba 14:48

Yaralanma riskine aldırmayan İş Makinesi Operatörü, akaryakıt istasyonlarında ve yağlama-yıkama tesislerinde bulunan basınçlı oto yıkama makinesinden çıkan yüksek tazyikli su ile serinledi. Operatörün bu tutumu, akıllara basınçlı su tabancasının neden olduğu ölüm ve yaralanma olaylarını getirdi.

Geçtiğimiz aylarda, İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda bulunan basınçlı oto yıkama makinesinin tabancasından çıkan tazyikli su, 47 yaşındaki Doğan Bodur'un boğazını delmesi nedeniyle ölümüne yol açmıştı.

Ülke genelinde 40 dereceyi aşan sıcaklarla boğuşan vatandaşlar, serinlemek için gölgeliklere akın ediyor. Ancak güneşin kavurucu sıcağında çalışmak zorunda kalanlar ise, serinlemek için zaman zaman tehlikeli yöntemler kullanıyor.

Bunun son örneği ise Elbistan’da yaşandı. Çevredekilerin görüntülediği ismi öğrenilemeyen iş makinesi operatörü, bir arkadaşının yardımıyla araç yıkamada kullanılan basınçlı su ile serinliyor. Görüntülerde, vücudunun tamamını yıkayan operatör, kendisini görüntüleyen vatandaşlara da esprili cevaplar vermeyi ihmal etmiyor.

Yaklaşık 1 dakika boyunca buz gibi suda eğlenen operatör yaralanmadan evinin yolunu tutuyor.

SAKIN YAPMAYIN! UZMANLAR UYARIYOR

Uzamnlar yüksek basınçlı suyun vücuda 5-10 santimetre gibi çok yakın mesafeden bir anda püskürtüldüğünde ve dik geldiğinde adeta mermi etkisi, yatay geldiğindeyse de jilet etkisi oluşturabileceği uyarısında bulunuyor.

Son Güncelleme: 05.07.2017 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326