Tamir için gitti, dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta, telefon tamiri için bir iş yerine giden vatandaş dolandırıldığını iddia etti.

Tamir için gitti, dolandırıldı

Tamir için gitti, dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta, telefon tamiri için bir iş yerine giden vatandaş dolandırıldığını iddia etti.

11 Eylül 2017 Pazartesi 10:39

Kahramanmaraş’ta fabrika işçisi olarak çalışan Yusuf Güzel, yurt dışından bir yıl önce gelen telefonu arızalananca Hacı Bayram Veli Mahallesi’nde bulunan telefon tamircisine gittiğini ve cihazın içinden tüm parçaların sökülerek yerine yan sanayi parçalar takıldığını öne sürdü.

Yaklaşık 3 bin TL değerindeki Apple İphone 6s marka telefonu ustaya gösteren Güzel, cihazın açılmadığını söyledi. Tamir için telefonu teslim alan usta, birkaç gün içinde haber vereceğini söyledi. Ancak aradan bir hafta geçmesine rağmen araya soran olmadı.

Telefon sahibi Güzel, bu durum üzerine bilgi almak için gittiği tamircide arızanın giderilmediğini öğrendi. İddiaya göre, telefonu tamir edemediğini söyleyen tamirci, cihazın ana kartında sorun olduğu için başka bir ustaya gönderdiğini onunda tamir edemediğini öne sürerek telefonu sahibine geri iade etti.

Eve gelen ve telefonunu elektronik ustası kardeşine gösteren Güzel, karşılaştığı manzara karşısında şoke oldu. Güzel, kardeşi sayesinde telefonun, ekranı, bataryası ve kamera filminin alınarak yerine yan sanayi parçalar takıldığını öğrendi. 

Telefon tamircisi tarafından dolandırıldığını öne sürerek başından geçenleri anlatan Yusuf Güzel şöyle konuştu: “Bir yıl önce Yurt dışından 6s geldi. Açılmıyor diye telefoncuya götürdüm. Garantisi vardı, yurt dışı garantisi Türkiye’de geçmediğini söylediler.  Bende ‘cihaz açılmıyor bakın’ dedim, telefonu bıraktım. Bir hafta sonra gittiğimde bana cihazı yapmadığını, ana kartında sorun olduğu için başka bir ustaya gönderdiğini ve telefonu onlarında yapamadıklarını söyleyerek geri verdi. Cihazı aldım eve geldim. Elektronikçi kardeşim telefonu gördü, biraz inceledi, bana içinin parçalarının alındığını söyledi. Ekranı alınmış, bataryası değiştirilmiş, ekran filmi alınmış. Yani telefonun orijinal parçalarını söküp yerine yan sanayi parça takmışlar. Kardeşim sayesinde durumu fark ettim. Tekrar telefoncunun yanına gidip ne yaptıklarını sordum. Telefonunu içini açtılar parçaların değiştirildiğini gördüler.”    

Tüketici hakem heyetine giderek durumu bildireceğini anlatan Güzel, bu işin takipçisi olacağını belirtti. Vatandaşlara, telefonu tamire verirken dikkatli olmaları uyarısında bulunan Güzel, arızalı telefonların güvenilir yerlere teslim edilmesi çağrısında bulundu. (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326