KSÜ‘Lü Öğrencilerin Aracı Kupayla Döndü

Kahramanmaraş ‘ta öğrencilerin yaptığı elektromobil Uğur Böceği isimli araç, TÜBİTAK’tan 15 bin lira ödül ile birlikte kupa ile döndü.

KSÜ‘Lü Öğrencilerin Aracı Kupayla Döndü

KSÜ‘Lü Öğrencilerin Aracı Kupayla Döndü

Kahramanmaraş ‘ta öğrencilerin yaptığı elektromobil Uğur Böceği isimli araç, TÜBİTAK’tan 15 bin lira ödül ile birlikte kupa ile döndü.

16 Ağustos 2018 Perşembe 16:53

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi TÜBİTAK tarafından yapılan alternatif enerjili araç yarışlarından kupa ve 15 bin liralık ödülle döndü. 15 bin lira, öğrencilerle beraber daha iyi projelere adım atmada değerlendirilecek.

TÜBİTAK tarafından 2005 yılından itibaren üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Efficiency Challenge Electric Vehicle (Alternatif Enerjili Araç Yarışları)'nin bu yıl 14.sü düzenlendi. Alternatif enerji ile çalışan araçların katıldığı yarışma Elektromobil, Hidromobil ve Otonom olmak üzere üç kategoride yapıldı.

Kahramanmaraş KSÜ Uğur Böceği isimli elektromobil aracıyla 86 üniversite takımının katıldığı bu  yarışlardan kupayla döndü.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan KSU Otomotiv Geliştirme Takımı tarafından tasarlanan ve akademik danışmanlığı Dr. Öğretim Üyesi Erdal Kılıç ve Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ermurat tarafından yapılan "UĞUR BÖCEĞİ" isimli elektrikli araç TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Alternatif Enerjili Araç Yarışları'ndan ödülle döndü.

UĞUR BÖCEĞİ, TEKNİK TASARIM DALINDA KUPA ALDI

Kocaeli Körfez Yarış Pistinde gerçekleştirilen etkinlikte 1. Etap yarışlarında grup 2.si olan ekip, final etaplarında ise  Türkiye 6.lığı derecesini almış ve Teknik Tasarım Şampiyonluğunu kazanarak yarıştan kupayla döndü.

Elektromobil yarışlarına ilk kez 2017 yılında katılan KSU Elektrikli Araç Geliştirme Takımı kısa sürede lider takımlar arasına adını yazdırmayı başardı. 2017 yılında 70 takım arasından 15. olan takım,  bu yıl 86 Üniversite takımının katıldığı ve 39 takımın teknik kontrolleri geçerek yarışmaya hak kazandığı yarışlarda Türkiye 6.sı olurken,  Teknik Tasarım dalında şampiyon olarak kupayı evine götürdü ve 15.000 TL'lik ödülü  almaya hak kazandı. 

Son Güncelleme: 16.08.2018 18:07
Anahtar Kelimeler:
KahramanmaraşTubitakKsü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326