Alpedo kendi elektriğini üretecek

Kervan Pastaneleri ve Alpedo Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamak için 10 milyon euroluk yatırım yapacaklarını söyledi.

Alpedo kendi elektriğini üretecek

Alpedo kendi elektriğini üretecek

Kervan Pastaneleri ve Alpedo Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamak için 10 milyon euroluk yatırım yapacaklarını söyledi.

28 Haziran 2017 Çarşamba 18:55

Kahramanmaraş’ta 1970 yılından beri hizmet veren Kervan Pastaneleri ve Alpedo’nun yönetim kurulu başkanı Sami Kervancıoğlu, firma olarak, 2016 yılını sancılı değil, heyecanlı geçirdiklerini ve yatımları hız kesmeden devam ettirdiklerini belirtti. Kervancıoğlu, “2016 yılı genel anlamda biraz sancılı geçti ama Kervan ve Alpedo olarak biz yatırımlarımıza kesinlikle ‘dur’ demedik. Yatırımlarımızı her zaman olduğu gibi artırdık. Kervan; 2001 yılından sonra kapasitesini 10 tondan 20 tona, 20 tondan 30 tona çıkardı. 30 tondan 50’ye derken şu anda günlük kapasitemiz 75 tondur. Bu sene de Allah’ın izniyle 75’i 85, 90 tona çıkarmayı hedefliyoruz. Tabi bunları arttırırken bunun da bir yatırımı oluyor. Bunun yatırımı olarak fabrikamızı genişletiyoruz. Yeni makineler alıyoruz. Tesisatımızı genişletiyoruz. Bunun dışında sermaye olarak dolap yatırımımız oluyor. Bu sene 4 milyon lira gibi dolap yatırımımız oldu. Genelde her sene 4 veya 5 milyon lira dolap yatırımımız oluyor. Bu sene de aynı yatırımı hızlı bir şekilde yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Yani 2016’yı biz sancılı değil de daha çok heyecanlı geçirdik. Çünkü yatırımımızı düşürmedik” dedi.

Alpedo markasıyla dondurmanın piyasadaki değerini arttırdıklarını söyleyen Kervancıoğlu, “Piyasada Kahramanmaraş dondurması yüzde 3’lerden Alpedo markasıyla, Kervan şirketiyle yüzde 8’lere kadar çıktı. Çok büyük bir pazar var. Biz de bu pazardaki yatırımlarımızı ve pazardaki yerimizi 2017 yılında daha fazla büyütmeyi planlıyoruz. Biz prensip olarak ‘durmak yok, yola devam’ sloganıyla yola çıktık. Bu yolda en önemlisi dürüstlük, doğruluktur. Bu yoldan gittiğin zaman zaten engelleri aşıp gidiyorsun” diye konuştu.

IRAK’A HAFTADA 2 TIR DONDURMA

2017 yılı içerisinde yapacakları yatırımlardan bahseden ve Doğu’daki vatandaşlara ekmek kapısı olmaya çalıştıklarını söyleyen Kervancıoğlu, şöyle devam etti:

”10 milyon euroluk bir yatırımımız olacak. Kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Fabrikamızın çatısına güneş enerjimizi kuracağız. Projelerimiz bitti, Ankara’dan da onaylandı. Allah’ın izniyle en kısa zamanda bu projemizi gerçekleştireceğiz.”

Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde de bir fabrika kurduklarının altını çizen Kervancıoğlu, “Türkiye’nin Doğusu, Batısı hepsi bizim için aynıdır. Oraya da böyle bir yatırım gerçekleştirdik. Orada çalışanlarımız da oldu. Doğu’nun geneline Mardin’den hitap ediyoruz. Oraya kurmamızın en büyük nedeni Doğu’daki teşviklerinden faydalanmak ve oradaki insanlara iş, ekmek kapısı açmaktır. Alpedo ve Kervan olarak o coğrafyadaki insanlarımıza hizmet edeceğiz. Savaş biterse Suriye ve Irak’a Kahramanmaraş’tan değil, Mardin’den satış yapacağız. Şu anda zaten Irak’a haftada 2 tır ürün satıyoruz” şeklinde konuştu.

RİSK ALMADAN HİÇBİR ŞEY OLMUYOR

Kriz dönemlerinde çok çılgın planlarla büyüdüklerini söyleyen Kervancıoğlu, şunları kaydetti:

“Zor günlerde çok çılgın kararlar aldık. Zaten bu şekilde büyüyebilirsiniz. Doğru risk her zaman alınmalıdır. Risk almadığın zaman hiçbir şey olmuyor. Ticarette doğru kararlar da olur, yanlış kararlar da olur. Bu zamana kadar aldığımız hem büyüme hem de yatırım kararlarında çok şükür hiçbir zorlukla karşılaşmadık. Önümüze hiçbir engel çıkmadı. Tabii bir takım zorlanma olayları oldu ama çok şükür onları da aştık. Diğer firmalar da bizim bu çılgınlığımızı örnek aldılar. Birileri sizi örnek alıyorsa bu güzel bir şeydir. Biz yolumuza devam ediyoruz. Bırakın bizi takip etsin, bizi denetlesinler. Biz mutluyuz huzurluyuz. Bizim derdimiz; 10 personel daha nasıl istihdam ederiz. Biz bunun peşindeyiz.”

Ürün yelpazesini arttırmayı planladıklarını ve tüketicilere farklı ürünlerle yeni sürprizler sunacaklarını kaydeden Kervancıoğlu, “Bazen diyorlar hep sürprizleriniz oluyor. Bizi şaşırtıyorsunuz. Tabii ki bizim yeni sürprizlerimiz olacak, bunları da yakın zamanda sizlerle paylaşacağız. Ürün yelpazemizde genişleme olacak. 70 çeşit ürünümüz varsa 100’e çıkartacağız. Kapasitemizi arttırmaya devam edeceğiz. Sosyal sorumluluk alanında da birkaç projemiz olacak. Gayemiz; devletimize, milletimize, ülkemize faydalı bir şekilde hizmet etmektir” dedi.

Son Güncelleme: 29.06.2017 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326