Fabrika atıkları, Aksu çayını kirletiyor

Kahramanmaraş’ta, sanayi kuruluşlarının kimyasal atıklarının arıtılmadan Aksu Çayı'na bırakılması çevreyi ve nehirleri tehdit ediyor.

Fabrika atıkları, Aksu çayını kirletiyor

Fabrika atıkları, Aksu çayını kirletiyor

Kahramanmaraş’ta, sanayi kuruluşlarının kimyasal atıklarının arıtılmadan Aksu Çayı'na bırakılması çevreyi ve nehirleri tehdit ediyor.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 17:27

Fabrikaların bıraktığı atıklar nedeniyle rengi kızıla dönen nehirde büyük kirlilik yaşanıyor. Debisi azalan ve kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan çayın, bazı bölgelerde siyah bazı bölgelerde kırmızı renkte akıyor.

Bölge halkı, Sır Barajını besleyen çayın çevreye kötü kokular yayıp hastalık saçtığını belirtiyor. Tedirgin olan vatandaşlar, yetkililerin üst seviyelere ulaşan ve Sır Barajı’na akan çaydaki kirliliğe çözüm bulmasını istiyor. Çocuklar ise tehlikeye aldırış etmeden kötü kokan çaya girerek oyun oynuyor.

Daha önce de aynı bölgede, fabrika atıklarının akıtıldığı Aksu Çayı'nda yüzlerce balık ölümü yaşanmıştı. 

Öte yandan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği desteğiyle yapımına başladığı Atık Su Arıtma tesisi bölge halkının umudu oldu. Vatandaşlar, daha önce defalarca dile getirilmesine rağmen çözüm bulunamayan kirliliğin, tesisin devreye girmesiyle son bulacağı umudunu taşıyor.   

Son Güncelleme: 16.08.2017 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulbaki günışığı 7 yıl önce

bu hususta yazılan yazıya yazık. belediyemizin ve çevre müdürlüğümüzün bu konuda yapacağı hiç bir şey yok. yapamazlar, ellerini dahi kaldıramazlar. onların gücü sadece zavallılara yeter. insafsizlık gibi görünecek sözlerim. fakat yirmi yıldır hiç bir yetkili bu konuya el atmadığına göre bir korktukları veya beslendikleri yer var. sözlerim ağır gelen adam gibi bir adam var ise cevap versin.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326