ABD Kasırgaya Teslim Oldu

ABD'nin Florida eyaletinde etkili olan ve son 100 yılın en şiddetlisi olduğu belirtilen Michael Kasırgası bir kişinin ölümüne neden oldu.

ABD Kasırgaya Teslim Oldu

ABD Kasırgaya Teslim Oldu

ABD'nin Florida eyaletinde etkili olan ve son 100 yılın en şiddetlisi olduğu belirtilen Michael Kasırgası bir kişinin ölümüne neden oldu.

11 Ekim 2018 Perşembe 08:46

ABD'nin Florida eyaletinde etkili olan ve saatte 250 kilometre hızla dün dördüncü kategoride karaya ulaşan Michael Kasırgası etkili olmaya devam ediyor. 

Kıyıdan iç kesimlere doğru ilerleyen kasırga nedeniyle en az bir kişi de hayatını kaybetti.

Yetkililer şiddetli rüzgarın etkisiyle devrilen ağacın bir kişinin ölümüne neden olduğunu duyurdu.

İki eyalette acil durum ilan edildi 

Şiddetli rüzgar ve yağmur, ev ve iş yerlerinin çatılarının uçmasına, su baskınlarına ve Florida'da yaklaşık 290 bin kişinin elektriksiz kalmasına yol açtı.

Üçüncü kategoride Georgia'nın güneybatısına ve Alabama'nın güneydoğusuna ulaşan Michael Kasırgası nedeniyle bu iki eyalette "acil durum" ilan edildi. 

1992'den bu yana en güçlüsü

Michael Kasırgası'nın, Florida'nın son 100 yılda gördüğü en şiddetli kasırga olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Michael'ın, 1992'deki Andrew'den sonra ABD'yi karadan vuran en şiddetli kasırga olduğu ifade ediliyor.

Michael Kasırgası geçen pazar günü Karayip Denizi'nde tropik fırtına olarak başlamış, pazartesi günü kasırga halini almıştı. Kasırganın etkilerinin ilk olarak görüldüğü Orta Amerika'da Honduras, Nikaragua ve El Salvador'da toplam 13 kişi hayatını kaybetmişti.

Anahtar Kelimeler:
ABDFloridaKasırga
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326