Rafları yalayıp paylaştı

Virüsün doğduğu yer olan Çin, salgını kontrol altına aldı, corona virüsün yeni merkez noktası artık Avrupa. Dünya çağında 336 bini aşkın kişiye corona virüsü bulaştı. Ölü sayısı da 14 bin 600'ü geçti.

Rafları yalayıp paylaştı

Rafları yalayıp paylaştı

Virüsün doğduğu yer olan Çin, salgını kontrol altına aldı, corona virüsün yeni merkez noktası artık Avrupa. Dünya çağında 336 bini aşkın kişiye corona virüsü bulaştı. Ölü sayısı da 14 bin 600'ü geçti.

23 Mart 2020 Pazartesi 15:05

En çok etkilenen ülke şu an için İtalya. Ancak koronavirüs İngiltere ve Fransa'da da yavaş yavaş etkisii gösteriyor. İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın uyarılarını dikkate almayan halk, hafta sonu sıcak havanın da etkisiyle parklara ve sahillere akın etti. Salgının Avrupa'da en çok görüldüğü ülkelerden olan Fransa'da ise doktorlar önemli uyarılarda bulunurken sosyal medya öyle bir görüntü yayıldı ki, görenleri tüyleri diken diken oldu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın halka "sosyal mesafeyi koruyun yoksa çok yakında daha katı yasaklar gündeme gelecek" açıklamaları, İngiltere'deki tüm gazetelerin manşetlerine taşınmış durumda.

Gazetelerde İngiltere'deki koronavirüs salgınının ölü sayısının 5 bini aştığı İtalya'nın sadece 14 gün gerisinde olduğu ifade ediliyor ve yapılan tüm 'evde kalın' uyarılarına rağmen halkın parkları, sahilleri doldurduğu vurgulanıyor.

Guardian gazetesi "İngiltere, İtalya benzeri karantina koşullarında yaşamaya başlayabilir" başlığıyla verdiği haberinde, "Haftasonu boyunca parklardan, plajlardan ve pazarlardan gelen fotoğraf ve görüntüler yetkilileri alarma geçirdi.

Ülkede açıklanan son rakamlara göre COVID-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 281'e yükselirken, akşam saatlerin de 18 yaşında bir gencin hayatını kaybettiği resmi kayıtlara geçti. Bu haber ülkede büyük yankı buldu. Dün açıklanan resmi rakamların ardından ölen kişi sayısı 48 kişi artarak toplam vaka sayısı 5 bin 683 kişiye yükseldi. 18 yaşında hayatını kaybeden kişinin kimlik bilgileri açıklanmazken, sağlık durumuyla alakalı da bilgi verilmedi.

Good Morning Britain adlı televizyon programında yayınlanan görüntüler ise dünyayı ayağa kaldırdı. Genç bir adamın "Kim korkar corona virüsünden" diyerek süper marketteki tüm deodorantları yaladığı video olay arattı. Programın sunucusu gazeteci Piers Morgan, adamın hemen yakalanmasını ve yargılanmasını istedi. Piers görüntüleri 7.1 milyon takipçili Twitter hesabından da paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

"Bulun onu! Tutuklayın, hapse atın ve eğer corona virüsünü kaparsa kesinlikle tedavi etmeyin."

Bir sonraki galeri
5 sn kaldı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326