Rusya PYD’yi tehdit etti.

Rusya’nın Başkenti Moskova’dan PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye “Afrin’i hemen terk edin” ültimatomu verdi.

Rusya PYD’yi tehdit etti.

Rusya PYD’yi tehdit etti.

Rusya’nın Başkenti Moskova’dan PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye “Afrin’i hemen terk edin” ültimatomu verdi.

06 Temmuz 2017 Perşembe 13:25

Suriye Afrin’de bulunan PKK’nın Suriye uzantısı PYD teröristlerine ilerleyen günlerde TSK’nın yapacağı operasyonların yoğunlaşacığını iddiası devam ediyor. CumhurBaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yapılan görüşmenin ardından Rus medyası Afrin’e yönelik yapılacak operasyona isim verdi. Operayona Rusya Medyası Fırat Kılıcı  ismini verdi. Fırat Kılıcı operayonunun ardından PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin Afrin’deki varlığının son bulacağı söylentileri bulunuyor. Olan biten bu gelişmelerin ardından Rusya PYD’ye bir ültimatom verdi. “Afrin’i terk edin” dedi.

AFRİN’İN ÖNEMİ

Afrin  Halep’in bir ilçesi konumunda, PKK’nın Suriye uzantısı PYD Suriye’nin kuzeyinde krtik bir noktada yer alıyor. TSK’nın daha önce yaptığı operasyonlarla Azez ve Cerablus’u  özgürlüğüne kavuşturdu. TSK aksi takdirde Azez ve Cerablus’u özgürlüğüne kavuşturmasaydı. Aksi takdirde Afrin’de bulunan PYD örgütü Azez ve Cearblus’u alıp, Afrinle  Azez ve Cerablus koridorunun doğusunda kalan Kobani ile ilerisinde yer alan Kamışlı bölgesini almayı hedefliyordu.

RUSYA’DAN  PYD’YE “AFRİN’İ TERK EDİN”

TSK’nın tanklarla Afrin sınırının karşı tarafından gerçekleştirdiği operasyonun geniş bir hale gelmesini  ve sonucunda ise Afrin’in PYD’den arındılacağı dile getiriliyor. Bu gelişmelerin ardından Rusyanın başkenti Moskova’dan PYD’ ye uyarı geldi. Rusya PYD’ye aynen şunları söyledi. “Afrin’i boşaltın, teslim edin çünkü Türkiye’nin Afrin’e yönelik müdahalesine sessiz kalacağız” dedi. Rusya’nın söylediği bu söz ya Afrin’i PYD kendi terkedecek  yada Türkiye gelip PYD’yi kendi çıkartacak.

ŞİMDİ NE OLACAK?

TSK Afrin’de operasyonların genişleteceğini bildiriyor. Rusya ise PYD’yi tehdit ediyor.  yapılacak olan Fırat Kılıcı operasyonunda Rusya sessiz kalacağını bildiriyor.Afrin PYD’den temizlendikten sonra PYD’nin Rakka’nın batısında yer alan Münbiç ile Tel-Rıfat arasındaki PYD bağlantısı kesilecek. Rusya’nın Afrin konusundaki tasarrufu ise teröristlerden arındırılan bu bölgenin rejim güçlerinin kontrolüne verilmesi olabilir.

Son Güncelleme: 07.07.2017 00:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326