ABD Suriye’yi vurdu!

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Doğu Guta'da sivillere yönelik kimyasal silah kullanan Beşar Esad rejimi güçlerini hedef aldığı saldırıda Suriye'nin başkent Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda illerindeki askeri noktalar bombalandı.

ABD Suriye’yi vurdu!

ABD Suriye’yi vurdu!

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Doğu Guta'da sivillere yönelik kimyasal silah kullanan Beşar Esad rejimi güçlerini hedef aldığı saldırıda Suriye'nin başkent Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda illerindeki askeri noktalar bombalandı.

14 Nisan 2018 Cumartesi 12:02

ABD, Fransa ve İngiltere, Suriye rejimini vurdu. Saldırıda başkent Şam'daki askeri noktalar hedef alındı. ABD Başkanı Trump, "Saldırı emrini verdim" sözleriyle harekatı duyurdu. Pentagon operasyonun tamamlandığını açıkladı.

GEÇEN YIL DA SURİYE'Yİ VURMUŞTU

Rusya'nın Washington Büyükelçisi, "Daha önce böyle saldırılarının sonuçları olacaktır diye uyardık" dedi. Saldırda 100'den fazla
Tomahawk kullanıldı. Suriye devlet televizyonu hava savunma sistemlerinin 13 füzeyi havada imha ettiği bilgisini geçti. Trump yönetimi geçen yıl da Suriye'yi vurmuştu. ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esad rejimine başlattığı saldırılarda Suriye'nin başkenti Şam'daki askeri noktalar hedef alındı.
Beşşar Esad rejimi medyası, hava savunma birliklerinin saldırılara karşılık vererek bazı füzeleri havada imha ettiklerini duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırıdan önce bütün tesislerin boşaltıldığını belirtti.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, koalisyonun harekatının ardından açıklama yaptı.

Antonov, "Önceden tasarlanmış bir senaryo işleme konuldu. Yeniden tehdit ediliyoruz. Daha önce böyle saldırılarının sonuçları olacaktır diye uyardık" dedi.

NERELER VURULDU?

Pentagon saldırıda üç bölgenin vurulduğunu açıkladı. Şam'daki Cumhuriyet Muhafızları, Dumeyr Havaalanı, Şam Uluslararası Havalimanı çevresi, Cemeyre Bilimsel Araştırmalar Merkezi, Kasyun Dağı'ndaki hava savunma sistemleri, Kisve ve Kalamun bölgelerindeki askeri noktalar vuruldu.

ABD, İngiliz ve Fransız güçleri ayrıca rejimin kontrolünde bulunan Hama ilinde havaalanı, Humus ilinin Kuseyr bölgesinde Hizbullah güçleri, Dera'da 89. Tugay olarak bilinen İran güçleri ve bazı askeri noktalar, Suveyda ilinde Halhala Havaalanı ve Dera ilinin İzra bölgesindeki hedeflere saldırı gerçekleştirdi.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Suriye'de vurulan hedeflerin Şam'da bir kimyasal silah araştırma merkezi, Humus'ta kimyasal silah depoları olduğunu söyledi. Dunford, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine karşı yürütülen ilk dalga saldırının sona erdiğini açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326