Bermuda Şeytan Üçgeni'nin sırrı çözüldü

İngiliz oşinografları, 'Bermuda Şeytan Üçgeni' bölgesinde meydana gelen yüzlerce esrarengiz kaybolmanın arkasında ne olduğunu belirledi.

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin sırrı çözüldü

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin sırrı çözüldü

İngiliz oşinografları, 'Bermuda Şeytan Üçgeni' bölgesinde meydana gelen yüzlerce esrarengiz kaybolmanın arkasında ne olduğunu belirledi.

03 Ağustos 2018 Cuma 17:41

İngiliz oşinografları, Bermuda Şeytan Üçgeni hakkında başlattıkları 10 yıllar süren soruşturma neticesinde esrarengiz kaybolmaların arkasında neyin olduğunu belirledi.

Florida, Porto Riko ve Bermuda arasında uzanan gizemli 700 bin metrekarelik üçgeni, bölgede olağandışı miktarda gemi enkazının ortaya çıkmasıyla birlikte, 100 yıldan fazla bir süredir gizemini koruyor.

New York Times gazetesi, son 500 yılda en az 50 gemi, 20 uçak ve binden fazla kişinin Bermuda Şeytan Üçgeninde kaybolduğunu iddia etti.

GEMİLER DALGALAR TARAFINDAN DENİZE ÇEKİLİYOR
Southampton Üniversitesi'nden araştırmacılar, gemilerin okyanusta oluşan 30 metreden fazla yükseklikteki dalgalar tarafından denize çekildiklerini söyledi. Okyanus bilimci Dr. Simon Boxall yaptığı açıklamada, "Bölgenin kuzeyinde ve güneyinde bir araya gelen fırtınalar var. 30 metreyi aşan dalgaları hesap ettik. Gemi ne kadar büyükse o kadar fazla hasar meydana gelir" dedi.

Açık denizde büyük dalgalar çarpıştığında aşırı büyük dalgalar oluşur.

Yaklaşık 12 metrelik normal dalgaların 8,5 psi'lik bir kırılma basıncı vardır.

Modern gemiler yaklaşık 21 psi'yi tolere edecek şekilde tasarlanmıştır, ancak aşırı büyük dalgalar en güçlü gemileri bile devirmeye yetecek olan 140 psi'ye kadar bir kırılma basıncına sahip olabilir.

Geçtiğimiz yıl, 4 kişiyi taşıyan bir uçak Bermuda Şeytan Üçgeninde kayboldu. Uçak radarda kaybolduğunda Porto Riko'dan Florida'ya geri dönüyordu. Yapılan tüm aramalar sonucunda hiçbir şey bulunamadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326