Erdoğan 3. Kez ziyaret etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl 3’üncü kez ziyaret ettiği Kuveyt’te ilk kez Kuveyt Kuleleri Türk bayrağı renkleriyle ışıklandırıldı. Erdoğan’ın Körfez’deki ikinci durağı ise Katar oldu.

Erdoğan 3. Kez ziyaret etti!

Erdoğan 3. Kez ziyaret etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl 3’üncü kez ziyaret ettiği Kuveyt’te ilk kez Kuveyt Kuleleri Türk bayrağı renkleriyle ışıklandırıldı. Erdoğan’ın Körfez’deki ikinci durağı ise Katar oldu.

15 Kasım 2017 Çarşamba 10:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Cabir es-Sabah'ın resmi daveti üzerine Kuveyt'i ziyaret etti. Erdoğan'ın ziyaret nedeniyle ülkenin sembolü olan Kuveyt Kuleleri'ne Türk bayrağının renkleri yansıtıldı. Kulelerin sadece bayramlarda ve özel günlerde renklendirildiği öğrenildi.
Kuveyt Emiri Şeyh Es-Sabah, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Beyan Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. Es-Sabah ile Erdoğan arasında ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşme sonrasında iki ülke arasında gençlik spor, yatırım ve bilimsel araştırmalar alanında işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Erdoğan ile es-Sabah'ın görüşmelerinde, Suriye, Irak ve Körfez bölgesinde yaşanan Katar kriziyle ilgili gelişmeler değerlendirildi. Krizin barışçıl yollardan çözüme kavuşturulması için atılabilecek somut adımlar ele alındı. İşbirliğine devam etme konusunda mutabık kalındı.

Es-Sabah'ın, bölgenin çok kritik bir dönemden geçtiğini ve Erdoğan'ın ziyaretinin bölgenin geleceği açısından tarihi öneme sahip olduğunu belirttiği öğrenildi. Ayrıca, krizin Kuveyt'in liderliğinde, Erdoğan'ın bilgece yapacağı öneriler ve ortaya koyacağı duruşla çözülmesini ümit ettiğini söylediği kaydedildi.

TÜRKİYE SEVGİSİ
Görüşmelerde Kuveytliler'in tatil için Türkiye'yi tercih etmelerinin yanı sıra Bursa, Yalova ve Trabzon'dan ev ya da çeşitli mülkler alması da gündeme geldi. Kuveytliler'in Türkiye'ye geliş-gidişleri ile diğer bürokratik işlemlerinin kolaylaştırılması için çaba harcanacak.
Kuveytliler'in "Diriliş-Ertuğrul", "Abdülhamit" ve "Kurtlar Vadisi" gibi dizilere olan sevgisi, Türkçe öğrenimine ilişkin talepleri de ele alındı.
Kuveyt'teki temaslarını tamamlayan Erdoğan, Rusya'yı da kapsayan gezisinin son durağı Katar'a geçti. Resmi programına bugün başlayacak olan Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim El-Sani'nin babası, eski Emir Hamad bin Khalifa Al Tani ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen yemeğin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk şirketi tarafından yapımı süren Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasının inşaat alanında inceleme yaptı, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Erdoğan, inşaatta görev alan işçilerle fotoğraf çektirdi. Yeni terminalin temeli, mayısta gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah tarafından atılmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326