Maske takmayanlar tabuta... Böyle ceza görülmedi!

Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan gelen son dakika haberi görenleri şaşkına çevirdi.

Maske takmayanlar tabuta... Böyle ceza görülmedi!

Maske takmayanlar tabuta... Böyle ceza görülmedi!

Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan gelen son dakika haberi görenleri şaşkına çevirdi.

05 Eylül 2020 Cumartesi 16:05

Tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınına tedbiren takılması gereken maskeler birçok ülkede zorunlu hale getirilmiş durumda iken Cakarta'da yetkililer maske takmayan kişiler için ilginç bir ceza yöntemi uyguladı. Kuralı ihlal eden kişilerden tabutun içine uzanmasını ve yaptıkları hatayı düşünmesini istiyor.

Kovid-19 salgınında bulaş oranının giderek yükseldiği Endonezya, başkentinde ilginç bir ceza yöntemi uyguluyor. Salgına tedbiren takılması zorunlu kılınan maskeleri takmayarak kural ihlali yapan vatandaşlardan yetkili isimler tarafından alınan kararla tabuta yatırılması isteniyor. Endonesya'nın başkentinde yapılan bu uygulama tüm dünyada ilgi görürken özellikle sosyal medyada oldukça konuşuldu. İşte son dakika haberinin ayrıntıları…

O ÜLKEDE SALGIN TEDBİRLERİNE UYMAYANLARA İLGİNÇ CEZA!

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da başkentte daha önce yüzde 3,5 olan Kovid-19 bulaşma oranının son dönemde yüzde 10'un üzerine çıktığını ve bu durumun endişe verici olduğunu belirtmişti. Öte yandan ülkeden gelen görüntüler herkesi şaşkına çevirdi. Ülkede maske kuralına uymayan kişilerin tabuta yatırıldığı anlar büyük ilgi gördü…

Corona virüs salgınında maskenin öneminin anlaşılması için Cakarta ilginç bir uygulama deniyor. Yerel basında çıkan haberlere göre, Kalisari'de maskesiz yakalananlar tabuta konularak sergileniyor.

Bulundukları yerden çıkmaları için de 100'e kadar saymaları gerekiyor.

Doğu Cakarta Kamu Düzeni Dairesi başkanı Budhy Novian ''Covid-19 ile gerçek bir tabutun içine yatırılma riski var'' diyerek uygulamanın önemine değindi.

Ayrıca maske öneminin anlaşılması için bu uygulamanın birkaç gün daha devam edeceği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326