Merkel Siyaseti Bırakıyor

2005 yılından itibaren iktidarda olan Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) partisinin lideri Merkel, siyasete nokta koymaya hazırlanıyor.

Merkel Siyaseti Bırakıyor

Merkel Siyaseti Bırakıyor

2005 yılından itibaren iktidarda olan Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) partisinin lideri Merkel, siyasete nokta koymaya hazırlanıyor.

14 Eylül 2020 Pazartesi 18:38

Partinin yürütme komitesi, yeni liderini seçecek. 4 Aralık'ta Stuttgart'ta kongre yapmaya hazırlanan komite, seçimi pandemiden dolayı tek güne indirdiğini duyurdu.

Almanya Başbakanı Merkel, 30 yıllık siyaset hayatını noktalayacağını kamuoyuyla paylaştı. Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) yürütme komitesi, partisi için yeni bir lider arayışına girdi. Parti bu kapsamda 4 Aralık'ta kongre yapacak.

4 ARALIK'TA KONGRE YAPILACAK

Almanya'da 2005'ten beri iktidarda olan Başbakan Angela Merkel siyasete nokta koymaya hazırlanıyor. Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birliği yürütme komitesi, yeni liderini seçmek için hazırlıklara başladı.

4 Aralık'ta Stuttgart'ta kongre yapmayı planlayan komite, seçimi pandemiden dolayı tek güne indirdi. Yeni seçilecek CDU başkanı, partinin Almanya başbakanlığı için öne çıkaracağı aday olma konusunda avantaj sahibi olacak.

BİR DAHA ADAY OLMAYACAK

Başbakan Merkel 2005'ten beri iktidarda yer alırken, 2021 Ekim'ine kadar yapılması planlanan Almanya federal seçimlerinde tekrar aday olmayacağını açıklamıştı. Annegret Kramp-Karrenbauer ise Şubat ayında artık Merkel'in halefi olmayı istemediğini ve CDU liderliğinden çekildiğini duyurmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326