Bir garip kreş!  Çocuklara tarımı bile öğretiyorlar

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Akıl Küpü Gündüz Bakımevi ve Kreş ilginç bir uygulamaya imza atarak, çocuklara tarım ürünleri yetiştirmeyi öğretiyor. Kreş’te kurulan bahçede domates, biber gibi ürünler yetiştirmeyi öğreten kreş ‘’Çocuklarımız doğa ile iç içe olsunlar diye onlarla organik ürün yetiştiriyoruz ‘’ açıklamasını yapıyor.

Bir garip kreş!  Çocuklara tarımı bile öğretiyorlar

Bir garip kreş!  Çocuklara tarımı bile öğretiyorlar

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Akıl Küpü Gündüz Bakımevi ve Kreş ilginç bir uygulamaya imza atarak, çocuklara tarım ürünleri yetiştirmeyi öğretiyor. Kreş’te kurulan bahçede domates, biber gibi ürünler yetiştirmeyi öğreten kreş ‘’Çocuklarımız doğa ile iç içe olsunlar diye onlarla organik ürün yetiştiriyoruz ‘’ açıklamasını yapıyor.

07 Eylül 2019 Cumartesi 12:38

Kahramanmaraş’ta uzun süredir çalışmalarını devam ettiren Akıl Küpü Gündüz Bakımevi ve Kreş, çocuklar için ilginç çalışmalar yapıyor. Çocuklara, Kuran-ı Kerim öğretiminden tutun da oyun salonları, organik tarım gibi farklı eğitimler veren firma yeni dönemde kampanyalar da düzenlemeye başladı.

Yarım ve tam gün olarak hizmet veren kreş, yeni dönemde herkese yüzde 20 indirim uygulayacaklarını açıkladı.

Kreş müdürü Güllü Pınarbaşı, 10 yıldır hizmet vermeye devam ettiklerini ve emeklerinin karşılığını da aldıklarını ifade ederek ‘’ Karamanlı Mahallesi hilal kent sitesi altında faaliyetlerimizi deva ettirmekteyiz.  En çok önem verdiğimiz hedefimiz ahlaklı ve maneviyatlı çocuklar yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda böyle bir işe başladık. Allahın izniyle Kahramanmaraş’ta bir numara olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz ‘’ ifadelerini kullandı.

Birçok faaliyet alanlarının bulunduğunu ve bunun da geri dönüşlerini aldıklarını dile getiren Pınarbaşı, Kuran-ı Kerim eğitimi, temel dini bilgiler ve milli manevi değerler gibi konuların başı çektiğini dile getirdi.

Pınarbaşı ‘’Bu konularda eğittiğimiz çocuklarımız, özellikle Kuran-ı Kerim eğitiminde gerçekten başarılı olduklarına inanıyoruz. Hocalarımız hepsi alanında uzmandır. Özellikle Kuran-ı Kerim eğitiminde ders verecek olan hocalarımız ilahiyat mezunudurlar. Hocalarımız kendilerini çocukluktan beri hayatlarını Kuran’a adamış olan kişilerdir ‘’dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜFREDATI UYGULANIYOR

Ayrıca çocuklara devletin ana sınıfı olarak gördüğü müfredatı da öğrencilere ders olarak verdiklerini kaydeden Güllü Pınarbaşı ‘’Ana sınıfında çocuklarımızın gördüğü ruhsal gelişim ve piskomotor gelişimini sağlayacak bütün etkinlikleri de biz burada yapıyoruz. Çocuklarımıza el sanatlarını geliştirebilmeleri için kesme – biçme ve boyama etkinlikleri sık sık düzenlemekteyiz. Doğa ile uzak kalmaması için burada bahçemizde bulunan bölgemizde çocuklarımız ile beraber organik ürün yetiştiriyoruz. Böylece ocuklarımız ürünlerinin doğa da nasıl yetiştiğini görebiliyor.  Çeşitli oyun alanlarımız ile burada çocuklarımız enerjilerini atabiliyor. Çevresindeki öğrencilerle toplumda birlikte nasıl yaşanır ve çalışılır küçük yaşta alışıyorlar ve ileride zorluk çekmeyecekler. Grup odalarında çeşitli etkinliklere birlikte çalışmayı öğreniyorlar ‘’

YAŞ GURUPLARINA GÖRE ÇOCUKLARI AYIRIYORUZ

Kreş Müdürü Pınarbaşı, yaş guruplarına göre çocukları ayırarak eğitim verdiklerini dile getirerek ‘’Biz burada 2 ile 6 yaş aralarındaki çocuklarımıza hizmet vermekteyiz. 2-3 yaş arasındaki çocuklar bir sınıfta oluyor. 4-5-6 yaşlarındaki ocuklarımızı ise farklı gruplarda bulunduruyoruz. Yıllık tam gün öğrencilerimizden 8 bin TL alıyoruz, yarım gün öğrencilerimizden ise 6 bin TL alıyoruz. Bu yıl için özel kampanyalarımız olacaktır. Eylül ayının sonuna kadar kayıt yaptıran velilerimize yüzde 20 yi bulan indirimlerimiz olacaktır. Vatandaşlarımız bu kampanyayı kaçırmamalarını tavsiye ederim ‘’ ifadelerini kullandı.

3 YAŞINDA BİZE EMANET EDİLEN ÇOCUKLAR İLKOKUL ÇAĞINA KADAR BİZE BIRAKIYOR..

Kendilerine gelen çocuklara verdikleri eğitimden memnun olan velilerin ilkokula başlayana kadar çocukları kendilerine vermeye devam ettiğini ifade eden Pınarbaşı ‘’ Kayıt yaptırmadan önce velilerimiz buraya gelip bizi ziyaret etmelerini rica diyoruz. Yapacağımız etkinliklere katılıp öyle karar vermelerini istiyoruz. Bunlardan sonra zaten bizi tercih edeceklerine inanıyorum. Bizi ziyarete gelen velilerimizin yüzde 90 kayıt yaptırıyor. Ortalama 3 yaşındayken bize emanet ettikleri çocuklarını velilerimiz yüzde 50 si zaten okul başlayasıya kadar geri almıyorlar. Neden almıyorlar, çünkü biz burada çocuklarımıza örf adetten tutun Kuran eğitimine, müfredattan tutun bitki yetiştiriciliğine kadar etkinlikler düzenlemekteyiz. Çocuklarımıza daha okula başlamadan birçok alanda bilgi sahibi ediyoruz. Bizim öğrencilerimiz bizim için akıl küplerimiz ‘’dedi.  

İletişim ve Adres Bilgileri:

0532 136 50 64 telefonu ile bize ulaşabilirsiniz

 Adres:  Karamanlı Mahallesi Hilal Kent Sitesi Altı A Blok No; 32 Taksim A(Eski Akedaş Binasının Arkasında).

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326