Kahramanmaraş'ta "Bilim Şenliği"

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sütçü İmam Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Bilime Bir Adım" sloganıyla "Bilim Şenliği" başladı.

Kahramanmaraş'ta "Bilim Şenliği"

Kahramanmaraş'ta "Bilim Şenliği"

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sütçü İmam Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Bilime Bir Adım" sloganıyla "Bilim Şenliği" başladı.

03 Mayıs 2018 Perşembe 09:42

Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesi 36 stantla hazırlanan birbirinden farklı hazırlanan 101 bilim projeleri görücüye çıktı. 2 gün sürecek olan Bilim Şenliğinin açılışında konuşan KahramanmaraşValisi Vahdettin Özkan, refah toplumu inşa etmek için eğitimin şart olduğunu söyledi.

Öğrencilerin bilgi toplumunun gereklerini iyi bildiğini hatırlatan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplumumuzun mutlu olması ve refah toplumunun gereklerine ulaşması, bilgi edinme, bilgi toplumunun gerekleriyle mümkündür. Öğrencilerimiz bilgi toplumunun geleneklerini daha iyi idrak etmektedir. Gençlerimiz bilginin kıymetini, bilginin farkında olmanın yönünde yüksek derecede bir farkındalık içindedir. Onun için bu tür etkinliklere canı gönülden, okuluyla, öğretmeniyle, öğrencileriyle katılım göstermektedir. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımız eğitimin hayatımızdaki önemiyle ilgili faaliyetlere baktığımızda artık hem okullarda, hem evlerimizde tek tek olarak da öğrencilerimize düşen görevler vardır. Daha iyi bir eğitim ve bilimle daha iyi buluşmak için, hayat boyu eğitim dediğimiz de esasen budur. Hem sınıfta hem okulda öğretmenlerimizle beraber, ailemizle, toplumla ve değişik sektörlerle beraber bir merakın uyandırılması gerekiyor."

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise, üniversiteler denince akla araştırma, yayın, teknoloji gibi ARGE anlamında bilimsel çalışmaların tamamı geldiğini dile getirdi.

Memleketlerin gelişmesi üniversitelerin bilimsel çalışmalarını yoğunluğuyla mümkün olduğunun altını çizen Rektör Can, şunları kaydetti:

"Ülkelerin, milletlerin mesafe alması, diğer milletler nezdinde daha ileri noktalara ulaşması, bilimsel çalışmalarla mümkündür. Devletimiz, hükümetimiz de buna hassaten önem veriyor ve bizim katıldığımız üst düzey toplantılarda da devletimizi yönetenler bizden artık bilimsel çalışmalar, ARGE çalışmalar bekliyor."

Konuşmaların ardından Vali Özkan ve Rektör Can ile diğer katılımcılar, stantları gezerek projeler hakkında bilgi aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326