LGS sonuçları açıkladı!

Haftalardır büyük bir heyecanla beklenen LGS sonuçlarını, Milli Eğitim Bakanlığı son dakika duyurusu yaparak öğrencilerin erişimine açtı. İsteğe bağlı girilen sınavın, sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 8. sınıf öğrencileri MEB'e giriş yaparak kaç puan aldıklarını kontrol etmeye başladı. Bu işlem zaman zaman MEB'de yoğunluk yaşanmasına neden oluyor.

LGS sonuçları açıkladı!

LGS sonuçları açıkladı!

Haftalardır büyük bir heyecanla beklenen LGS sonuçlarını, Milli Eğitim Bakanlığı son dakika duyurusu yaparak öğrencilerin erişimine açtı. İsteğe bağlı girilen sınavın, sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 8. sınıf öğrencileri MEB'e giriş yaparak kaç puan aldıklarını kontrol etmeye başladı. Bu işlem zaman zaman MEB'de yoğunluk yaşanmasına neden oluyor.

26 Haziran 2018 Salı 16:20

LGS sonuçları açıklandı! 2 Haziran 2018 Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen LGS'nin sonuçları, son dakika duyurusuyla 8. sınıf öğrencilerinin erişimine açıldı. Bu sevindirici haberi alan adaylar, sonuçların açıklanmasıyla birlikte MEB'in resmi sitesine akın etti. Bu işlem sayfada yoğunluk oluştururken zaman zaman aksamalara da neden oluyor.

LGS sonuçlarını sorgulama yapmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

LGS SONUÇLARI

SONUÇ NASIL ÖĞRENİLECEK?

Öğrenciler, http://www.meb.gov.tr adresinden sorgulama sayfası açıldığına, T.C. kimlik numarasını, doğum tarihini ve güvenlik kodunu doğru bir şekilde kutucuklara girdiklerinde sonuçlarına ulaşabilecekler.

SINAV İTİRAZLARI NASIL YAPILIR?

*Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.

*Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” veya T.C. Ziraat Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Halk Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Vakıflar Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı ya da şubeden, ayrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

*2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

*2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi veya http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

*Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

*Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

LİSE KAYITLARI NASIL OLACAK?

2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve

geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

Son Güncelleme: 26.06.2018 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326