Nine-torun aynı okulda eğitim görüyor!

Kahramanmaraş'ta yaşayan 70 yaşındaki Nuriye Şahan, torunuyla aynı okulda okuma yazma öğrenmeye çalışıyor.

Nine-torun aynı okulda eğitim görüyor!

Nine-torun aynı okulda eğitim görüyor!

Kahramanmaraş'ta yaşayan 70 yaşındaki Nuriye Şahan, torunuyla aynı okulda okuma yazma öğrenmeye çalışıyor.

03 Nisan 2018 Salı 13:24

Yaşadığı köyde okul olmaması nedeniyle okuyamayan 4 çocuk ve 16 torun sahibi Nuriye Şahan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan öncülüğünde yurt genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında, torununun eğitim gördüğü Süleyman Şah İlkokulunda açılan kursa katılarak okuma yazma öğrenmeye başladı.

Babaannesiyle aynı okula giden 6 yaşındaki İshak Şahan da derslerinden arta kalan zamanlarda babaannesine kitap okutarak yardımcı olmaya çalışıyor.

Nuriye Şahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken köylerinde okul olmadığını, bu nedenle okuma yazma dahi öğrenemediğini söyledi. 

Okuma yazma öğrenmek için yoğun çaba harcadığını söyleyen Şahan, "Şimdi okula gidiyorum, okuma yazma öğrenmeye çalışıyorum. Torunum da aynı okula gidiyor. O okuldan geldikten bir süre sonra da ben gidiyorum. Akşamları da torunumla ders çalışıyoruz. Onunla ders çalışmak çok güzel. Öğretmenimiz de çok iyi. Allah herkesten razı olsun." diye konuştu.

- "Otobüste ne yazdığını bile bilmiyorum"

Şahan, okuma yazma öğrendikten sonra tek başına hastaneye gidebileceği ve cep telefonu kullanabileceği için mutlu olduğunu dile getirerek, şunları anlattı:

"Çocuklarım her konuda yardımcı oluyor ama ben tek başıma, kimsenin yardımı olmadan kendi işlerimi yapmak istiyorum. Bir yere gideceğim zaman, otobüste ne yazdığını bile bilmiyorum. Başkalarından yardım alarak gideceğim yere ulaşıyorum. İnşallah okuma yazma öğrenirsem, tek başıma her yere gidebilirim ve kimseden yardım istemek zorunda kalmam."

İshak Şahan da okuldan sonra babaannesine ders çalıştırdığını ve kitap okuttuğunu söyledi.

Süleyman Şah İlkokulu Müdürü Veli Öksüz de okuma yazma seferberliği kapsamında düzenledikleri kursa 90 kişinin katıldığını ifade ederek, kursiyerlerden Nuriye Şahan'ın heyecanının kendilerini motive ettiğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326