AKEDAŞ’ın farkındalık projesi ‘Enerjik Ali Tasarruf Yolunda’  öğrencilerle buluşuyor

AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş., hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

AKEDAŞ’ın farkındalık projesi ‘Enerjik Ali Tasarruf Yolunda’  öğrencilerle buluşuyor

AKEDAŞ’ın farkındalık projesi ‘Enerjik Ali Tasarruf Yolunda’  öğrencilerle buluşuyor

AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş., hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

01 Kasım 2017 Çarşamba 13:51

Enerji tüketiminde israfın önlenmesi amacıyla harekete geçen AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş., Kahramanmaraş ve Adıyaman’da başlattığı proje kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine enerji tasarrufunu eğlenceli bir oyunla anlatacak.

2 Kasım’da başlayacak olan proje çerçevesinde öğrencilerle buluşacak olan ‘Enerjik Ali Tasarruf Yolunda’ isimli kukla oyunu, bir ay süreyle bölgedeki salonu uygun okulların tamamında sahnelenecek.

Projeyle ilgili bilgi veren AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Medine Tanış,tasarruf eğitiminin çocuklara küçük yaşta aşılanması gerektiğini söyledi.

Projeyi enerji israfını önleme adına çocuklarda bilinç oluşturmak amacıyla hazırladıklarını anlatan Medine Tanış, “Ülke ekonomisine tasarrufla katkı sağlamak için bu projeyi düzenledik. Bununda en iyi yolunun çocuklardan geçtiğini biliyoruz. ‘Enerjik Ali Tasarruf Yolunda’ isimli kukla oyunuyla 5-9 yaş arası anaokulu ve ilkokul öğrencilere yönelik gösteriler düzenlenecek. Projemiz 2 Kasım’da okullarda sahnelenmeye başlayacak. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlükleri’nden gereken izinleri aldık. Okullarda tek tek gidip tasarrufun önemini anlatacağız. Kahramanmaraş ve Adıyaman’da ilçeler ve köyler de dahil olmak üzere, gösteri yapabileceğimiz salonu olan bütün okullara ulaşmayı planlıyoruz. Proje kapsamında bir ay süreyle öğrencilerle birlikte olacağız.” diye konuştu.

 

“İSRAFTAN KİMSE KAZANMASIN”

‘İsraftan kimse kazanmasın’ diyen Medine Tanış “Ülkemiz ve geleceğimiz kazansın. Geleceğimizin bugünden daha iyi olmasını istiyorsak,  ilk olarak enerji tasarrufuyla başlamamız gerekiyor. Burada annelere büyük görev düşüyor. Çocuklarımıza enerji tasarrufunu bugünden öğrettiğimizde hem daha iyi bir gelecek, hem çok daha iyi ekonomiye sahip bir ülkede yaşama şansını elde edeceğiz. Bu bilinçle annelerimiz çocuklara tasarrufu öğretirlerse önce aile bütçesini dolayısıyla da ülke ekonomisini geliştirmiş olacaklar, biz de daha gelişmiş bir Türkiye olacağız.” dedi.

“İSRAFA KARŞIYIM”

Yaşamın her alanında israfa karşı olduğunu hayatından örnekler vererek anlatan Medine Tanış şöyle konuştu; "54 yaşındayım. Ben biraz daha şanslı nesillerdenim diye düşünüyorum. Lamba da hiç ders çalışmadım, hayatımızda hep elektrik vardı, kesintiler fazla olurdu ama tüketimde böyle değildi. O dönem fazla yanan lambaların kapatılması istenirdi. Bundan önce bankacılık mesleğimde çalışma arkadaşlarımın peşinde müdür olarak ben koşardım. Kim nerenin lambasını açık bırakmışsa kapatarak uyarılarda bulunurdum. İhtiyaç varken tüketilmesine karşı değilim, ama ihtiyaç olmadan gereksiz tüketim yapılıyorsa buna sonuna kadar karşıyım. Bizim çocukluğumuzda gereksiz yana lambanın israf olduğu bilinir, hemen söndürülürdü. Enerji hayatımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz çok önemli bir emtia. Her daim enerjiye ihtiyaç var." dedi.


 

“TÜRKİYE ÇOK YOL KAT ETTİ”

Türkiye’nin enerji konusunda geçmiş yıllara göre büyük mesafe aldığını vurgulayan Medine Tanış “Tasarruf etmeliyiz, ancak tüketim noktasına baktığımızda ülkemiz bireysel alanda Avrupa tüketiminin gerisinde. Dünyada kişi başına ortalama 3 bin 60 kWh elektrik tüketilirken bu oran Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde 5 bin 500 kWh seviyesine çıkmaktadır. Ülke bazlı bakıldığında ABD'de kişi başı elektrik tüketimi 13 bin kWh, Japonya'da 7 bin 750 kWh, Almanya'da 7 bin 270 kWh, Çin'de ise 3 bin 500 kWh seviyesindedir. Türkiye’de ise; 2014 yılının yıl ortası nüfusu 77 milyon 181 bin idi. Nüfusa oranla kişi başı elektrik tüketimi ise 3 bin 310 kilovatsaat seviyesindeydi. 2015 yılında nüfus 78 milyon 218 bin nüfusa sahip olan ülkemizde kişi başı elektrik tüketimi 3 bin 373 kilovatsaate ulaştı. Bu tüketim önümüzdeki yıllarda artarak devem edecektir. Bu, bize ilerleyen zamanlarda elektrik tüketiminde, Türkiye’nin de Avrupa düzeyine ulaşacağını gösteriyor." açıklamasında bulundu. (Muttalip Akkuş)

| gencsisli.org | | |

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326