Ar-Ge'ye 15 Milyon Euro yatırdılar, yüksek teknoloji 2 ürün elde ettiler

Kahramanmaraş Kağıt Sanayi, 15 milyon Euro'luk yatırımla 2 yeni ürün elde etti. Son yıllarda AR-GE çalışmalarına hız veren dev sanayi kuruluşu, 5 yıl süren araştırmalar sonucunda alçı levha kağıdı ve yüksek mukavemetli Coreboard kağıdı üretti.

Ar-Ge'ye 15 Milyon Euro yatırdılar, yüksek teknoloji 2 ürün elde ettiler

Ar-Ge'ye 15 Milyon Euro yatırdılar, yüksek teknoloji 2 ürün elde ettiler

Kahramanmaraş Kağıt Sanayi, 15 milyon Euro'luk yatırımla 2 yeni ürün elde etti. Son yıllarda AR-GE çalışmalarına hız veren dev sanayi kuruluşu, 5 yıl süren araştırmalar sonucunda alçı levha kağıdı ve yüksek mukavemetli Coreboard kağıdı üretti.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 15:58

Kahramanmaraş’ta 1988 yılından kurulan Kahramanmaraş Kağıt Sanayi, yaptığı yatırım ve yeniliklerle dünya pazarında yerini almaya devam ediyor. Kağıt sanayinde önemli bir yere sahip olan Kahramanmaraş Kağıt, çöpten toplanan hurda kağıtları tekrar ekonomiye kazandırıyor. Kahramanmaraş Kağıt Yönetim Kurulu üyesi Sıddık Ciğer, Türkiye’de üretilmeyen kağıt çeşitlerini üretmek için bir AR-GE ekibi kurduklarını ve 5 yılık bir süreçte 15 milyon Euro'luk bir yatırım yaptıklarını söyledi.

Ciğer, “Türkiye’de yapılmayan veya üretilmeyen üretilmesi zor olan kağıtları yapmak en büyük hedefimizdir. Ar-ge çalışmalarımızı ithal ürünler üzerine yoğunlaştırıyoruz. Dünyada alçı levha kağıdını yapan beşinci firmayız. Teknolojisi zor bir kağıt, normal bir kağıt olarak görünüyor ama kağıdın içerisindeki özellikler ve gelen şikayetler hayli fazlaydı,bu aşamaları neticelendirmemiz bizi maddi ve zaman olarak yordu. Nihai olarak 15 milyon Euro lük bir AR-GE çalışması sonucunda başarılı bir çalışmaya imza attık.”

Kahramanmaraş Kağıt Sanayi olarak 2015 yılında yapmış olduğumuz modernizasyon çalışmalarımız ile toplam kapasitemizi 200 bin ton/yıl’a çıkarttık ve üretim çeşitliliğini arttırdık. Hayli hazırda,  Flutıng, Nessc-f, Testlıner, İmitasyon Kraft, Gri Karton, Coreboard (Mihver Karton) ve Gypsum Board (AlçıpanKağıdı) gibi ürünlerin üretimi mevcuttur. Bunlara ilave olarak AR-GE çalışmaları neticesinde iki ürünün daha ihracatına son vererek ürün yelpazesinde genişletmiş olduk.

“ÖNCELİKLE İTHAL EDİLEN ÜRÜNLERİ HEDEFLİYORUZ”

AR-GE için öncelikle ithal edilen ürünleri hedefliyoruz diyen Ciğer, “Kahramanmaraş Kağıt Sanayi olarak yeni bir ürüne geçmeden önce o ürünü ithal edilip edilmediğine bakıyoruz. Öncelikle ithal edilen ürünleri hedefliyoruz. Türkiye’de hangi ürünlerin ithalatı yapılıyor, hangi ürünleri ülke olarak biz üretiyoruz bunların takibini ve incelemesini araştırma ekiplerimiz titizlikle yapıyorlar.Ülkemizde üretimi yapılmayan ithal ürünlerin tesislerimizde üretimini gerçekleştirmek için AR-GE departmanımız yoğun çalışmalar yürütmektedir.Bu doğrultuda firmamız dünya standartlarında ürünleri, ülkemizde geliştirmeyi ve üretimini gerçekleştirmektedir.

“PARTNERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yaptıkları yatırım ve çalışmaların beşinci yılın sonunda iki kağıt türünü ürettiklerini belirterek panrtnerlerine teşekkür eden Sıddık Ciğer, “Bu zor süreçte, AR-GE çalışmalarında başarılı çalışmalara imza attık ve ülkemizde üretimi yapılmayan iki kâğıt türünü ürettik. Bu süreçte bize yardımcı olan partnerlerimize çok teşekkür ediyorum. Ülke ekonomisine katkı sağlamak adına partner firmalarımız ile çalışmalarımız devam edecektir.”

AR-GE VE MAKİNE PARKURU YAKLAŞIK 15 MİLYON EURO'YA MAL OLDU

Makine parkur yatırımıyla birlikte AR-GE çalışmaları yaklaşık 15 milyon Euro ya mal oldu diyen Ciğer; “Makine parkur ve AR-GE çalışmaları yaklaşık 15 milyon Euroya mal oldu.20 kişilik bir Ar-Ge ekibiyle gece gündüz çalışarak renkli alçı levha kâğıdı ile Coreboard kâğıdının üretimini başarılı şekilde tamamladık. Dışardan gelen ürünlerden daha kalitelisini üreterek iki ürünün ithalatının önüne geçerek ülke ekonomisine katkı sağlamanın onurunu yaşıyoruz”.

CARİ AÇIĞIMIZI OLABİLDİĞİNCE KAPATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Cari açığımızı olabildiğince kapatmaya çalışıyoruz diyen Sıddık Ciğer, “Ülkemizde hangi kâğıtlar üretilmiyorsa onlara odaklanıyoruz,partnerlerimiz ile birlikteçalışıyoruzve cari açığımızı olabildiğince kapatmaya çalışıyoruz. İthal edilen kağıtlar üzerine yoğunlaşıyoruz ve üretiyoruz, üstelik şuanda ihracatta yapıyoruz. Ülkemize faydalı olmak için, çöpten toplanan kâğıtları tekrar ekonomiye kazandırıyoruz. Ekonomiye kazandırdıktan sonra da katma değer oluşturuyoruz ve ihracat yapıyoruz. Sürekli kendimizi yeniliyoruz. Yeni ürünlerle müşterilerimizin karşısına çıkıyor ve yeni kâğıtlar üretmek için AR-GE çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz, dedi.” (Kaynak: Dünya Gazetesi Kahramanmaraş İlavesi)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326