Arıkan Mensucat Arge İnovasyon seferberliği başlattı!

Kahramanmaraş'ta tekstil alanında yatırım faaliyetlerini sürdüren Arıkan mensucat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 2023 vizyonu doğrultusunda elini taşın altına koyuyor.

Arıkan Mensucat Arge İnovasyon seferberliği başlattı!

Arıkan Mensucat Arge İnovasyon seferberliği başlattı!

Kahramanmaraş'ta tekstil alanında yatırım faaliyetlerini sürdüren Arıkan mensucat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 2023 vizyonu doğrultusunda elini taşın altına koyuyor.

29 Haziran 2017 Perşembe 12:00

Tekstil kentin öncü kuruluşlarından olan firma, 2015 yılının Nisan ayında devreye aldığı Boyahane projesiyle, iplikten mamul kumaşa entegrasyonunu tamamlayarak baskı, Path Batch gibi yatırımlarla ürün çeşitliliğini artırmayı hedefliyor.

Üretimin yanı sıra, Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veren firma yönetimi, orta vadede bir marka satın alıp, bu markayı uluslararası bir değer haline getirmeyi planlıyor. Bu strateji üzerinde emin adımlarla ilerleyen Arıkan Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan, bir markanın başarısının ve sürdürülebilirliğinin Ar-Ge İnovasyonu sayesinde elde edilebileceğine inancımız tamdır diyor. 

Ar-Ge İnovasyonun, ülke ve sektör geleceği açısından önemini vurgulayan Mahmut Arıkan; "Ar-Ge İnovasyon, sürdülebilir rekabetin anahtarıdır. Ar-Ge İnovasyon demek, karlılık demektir." dedi.

Bu kapsamda TÜBİTAK''la ortak projeler yürütüldüğünü kaydeden Arıkan,  "Ar-Ge İnovasyon yapalım demekle olmaz. Binayı yaparsınız, makineler alırsınız ama yetmez aslolan Ar-Ge İnovasyonda insan faktörüdür ve bu da bir eğitim, bir kültür işidir." ifadelerini kullandı.

Hayata geçirilen yeniliklerle önümüzdeki yıllarda küresel pazarda bir adım önde olacaklarını vurgulayan Arıkan şöyle konuştu: "Arıkan Mensucat olarak biz 2016 Mart ayından buyana bir Ar-Ge İnovasyon kulübü oluşturarak değişik branşlardan 15-20 kişilik genç mühendis ve teknikerleri, bir taraftan Arıkan kültürüyle iş eğitimine; bir taraftan da Ar-Ge İnovasyon ekibi kapsamında eğitimlere tabi tutuyor, yurt içi ve yurtdışı teknik gezilere gönderiyor, üniversitelerle ortak işbirliği yapıyoruz. Yine bu kapsamda TÜBİTAK’la ortak yürüttüğümüz projeler de yer almakta. Bu projelerle küresel gelişmeler ve bilimsel araştırma faaliyetlerini teşvik ederek gelişmeyi hedefliyoruz. Bu işin temeli olarak Ar-Ge İnovasyon kültüründe yetişmiş insan gücünü önemsiyoruz. Ar-Ge İnovasyonu bir süreç olarak görüp sabırla, sebatla; gençlerimize, geleceğimize yatırım yapıyoruz. Öte yandan 2019-2020 gibi tekstil sektöründe, yatırımlarımızın hayata geçirilmesiyle birlikte Ar-Ge İnovasyon merkezinin katkılarıyla küresel pazarda bir adım önde olacağız."

Arıkan, 2023’te Arıkan Mensucat olarak Tekstil sektöründe küresel pazarda bir aktör olmayı hedeflediklerini ve bu hedefe doğru emin adımlarla gece gündüz çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Dünya Gazetesi Kahramanmaraş ilavesi

Son Güncelleme: 03.07.2017 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326