AS BETON, sektörün lideri oldu!  

Kahramanmaraş'ta prefabrik yapı elemanları imalatı yaparak İnşaat sektörüne giren ve sonraki yıllarda hızlı bir ivme kaydeden AS Beton AŞ, betonla ilgili her alanda yaptığı projelerle adından söz ettiriyor.

AS BETON, sektörün lideri oldu!  

AS BETON, sektörün lideri oldu!  

Kahramanmaraş'ta prefabrik yapı elemanları imalatı yaparak İnşaat sektörüne giren ve sonraki yıllarda hızlı bir ivme kaydeden AS Beton AŞ, betonla ilgili her alanda yaptığı projelerle adından söz ettiriyor.

25 Haziran 2018 Pazartesi 17:22

Sektöre, inşaat sektörünün ilgi gördüğü Turgut Özal döneminde giren ve 1991 yılında AS Beton A.Ş.’yi kurarak yoluna devam eden Ali Cilve, 34 yıl önce temelini attığı dev tesislerde bugün,  Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki sanayi tesislerinin yanı sıra, alışveriş merkezleri, sosyal tesisler, spor tesisleri, konut inşaatları, Santrifüj elektrik direği, parke taşı ve park elemanları imalatı ile alanında büyük bir başarıya imza atmış durumda.

Betonla ilgili her sektörde, bölge yapısına göre projesi olan her şeyi yaptıklarını söyleyen AS Beton A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Cilve, şirketin kuruluş ve gelişiminin kolay elde edilmediğini belirtti.

“TÜRKİYE’NİN HER NOKTASINDA İNŞAAT YAPAN ŞİRKET OLDUK”

Bugün Türkiye’nin her noktasında proje üreten bir firma olduklarını anlatan Başarılı iş adamı;

“1984 Özal döneminde fabrika inşaatları başladı. Yapılacak olan fabrika inşaatlarının prefabrik temellerini atarak yeni bir ticari boyuta adım attık. Daha sonra 1988/89 yıllarında Adana’da bulunan temel yapının iflas etmesi ile devam eden inşaatlar yarım kaldı. O dönem de inşaatları yarım kalan fabrika sahipleri bana :”Sen bu işi biliyorsun, gel sen devam ettirir”  dediler.   O zamanlar bende hep temel yapıya gidip geliyordum. Temel yapı çok büyük bir tesisti. Yaklaşık olarak 200 bin metrekare büyüklüğünde bir yerdi.  Bir ucundan bir ucuna arabayla gidilip gelinen bir tesis. Bu tesisi görünce böyle bir işi yapmayı gücüm yetmez diye kendimi geriye aldım.  Daha sonra Ankara ya gitmem gerekiyordu. Giderken prefabrik-ev diye bir yer gördüm.  Güney-yapı diye bir kuruluş. Oradaki prefabrik evleri görünce kendi kendime bu işi ben yaparım dedim. Ankara dönüşünde geri temel yapının ustalarını ve işçilerini yanıma alarak 1991’in son baharında Prefabrik işine başladım.

 İlk olarak 20 bin metrekare yer olarak kurduk tesisi. İkinci yıl tesisi 600 bin metrekare büyüklüğüne getirdik. Çevre illerden gelen yoğun istek nedeniyle tesisimizi büyütmek zorunda kaldık.  Allaha şükür prefabrik işini tutturduk. Şuan Türkiye’nin her yerine inşaat yapan şirket olduk. Türkiye de yoğun olarak Gaziantep ve kayseri illerinde çalışıyoruz.  Kahramanmaraş’ta büyük ölçüde yapılarımız var.” diye konuştu.

“EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ, SANAYİ ALANI ÜRETEMEMEK”

Kahramanmaraş ekonomisinin büyük çoğunluğunun tekstil sektörüne bağlı olduğunu ifade eden Cilve, kentte sanayi alanlarının üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Cilve;   

“Kahramanmaraş’ın en büyük ticari gelişimi tekstil üzeri. Şehrin tüm ekonomisi tekstile bağlı. Tekstil de bazen artıya bazen aksiye düşüyor. Ama büyük çoğunlukla artı olarak gidiyor. İkinci olarak mutfak aletleri, alüminyum tesisleri geliyor. Kahramanmaraş’ın en büyük eksiği sanayi alanı üretememesi. Fabrikalar, büyümeyi çevrelerinde yaptıkları için sağlıklı olmuyor.

Son yıllarda turizmde gelişmeler var. Azda olsa sevindirici bir durum. Kahramanmaraş’ın bu yönde geleceğini parlak görüyorum.” dedi.

“DAĞ, TAŞ DAİRE OLDU”

Kentte, konut projeleri yaptıklarını da belirten Cilve Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe ciddi bir yığılmanın söz konusu olduğunu söyledi.

‘Dağ, Taş daire oldu diyen Cilve şunları kaydetti:  

“Yaklaşık olarak son 10 yıldır yap sat olayı var. Bizde ASİS ile birlikte girdik.  O zamanlar çok sayıda ihtiyaç vardı, yapılara. Bu işin erbabı olmayanlarda bu işe girince dağ taş daire oldu. Kahramanmaraş’ın ihtiyacından fazla bina ve daire yapıldı. Şuan, yap sat yapan firmalar zor durumda. Şuanda Kahramanmaraş’taki dairelerin yüzde 20isi yüzde 30’u ihtiyaç fazlası. Bundan sonra daireler yapılmamalı mevcutlar değerlendirilmeli. İnşallah buna da çözüm bulunacağına inanıyorum.

Alıcıların kaliteye ve güvene dikkat etmeleri lazım.  Biliyorsunuz son zamanlarda büyük inşaat firmaları ortadan yok oldu iflas etti. Bunlara güvenen insanlar ortada kaldı.

Bundan sonra benim tavsiyem yeni bir çivi bile çakmamaları. Bizim AS-Beton olarak kararımız, Kahramanmaraş yeni bir inşaatın yapılmamasından yana. Geçen yıla göre inşaat maliyetleri yüzde 40 arttı. Seçimden sonra ilk günden dolarda yüzde 3 gibi bir düşüşün olması, bizi gelecek günler için umutlandırdı.” (Furkan Gökçe)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326