Basın desteği ile Kahramanmaraş büyüyecek

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası istişare toplantılarına devam ediyor. KMTSO bugün akşam yemeğinde basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Kahramanmaraş iş dünyasından da birçok isim katıldı.

Basın desteği ile Kahramanmaraş büyüyecek

Basın desteği ile Kahramanmaraş büyüyecek

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası istişare toplantılarına devam ediyor. KMTSO bugün akşam yemeğinde basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Kahramanmaraş iş dünyasından da birçok isim katıldı.

25 Temmuz 2017 Salı 22:01

Kahramanmaraş’taki iş grupları ile bir araya gelerek Kahramanmaraş ekonomisi adına istişare toplantıları düzenleyen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası bugün akşam yemeğinde basın mensupları ile bir araya geldi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun toplantıda yaptığı konuşmasında basın mensuplarının fikirlerine ihtiyaçlarının olduğunu ve Kahramanmaraş’ın gelişimi noktasında basının desteğinin gerekli olduğunu vurguladı.

Meslek grupları arasında katılımın az olmasına rağmen ısrarla toplantılara devam edildiğini, Kahramanmaraş’ın gelişimi için çaba sarf edildiğini belirten Zabun, toplantılara Kahramanmaraş’ın duayen iş adamlarının katıldığını söyledi. Zabun konuşmasını şu satır başları ile sürdürdü:

MESLEK GRUPLARI TOPLANIYOR

Bugün burada basın mensuplarına Ticari bakış açısını gösterebilmek adına düzenlediğimiz istişare toplantısında bir araya geldik. Kahramanmaraş iş dünyasında 29 tane meslek grubu var.  Basın sektörü de bu meslek gruplarından bir tanesidir. Çünkü basın kendi içerisinde ticari faaliyet gösteriyor.  Basın aynı zamanda kamu görevi yapıyor, Bizler de meslek itibariyle kamu görevi yapıyoruz. 29 tane meslek  grubumuzun üyelerini gruplar halinde bir araya getirerek odamızın tanıtımını yapmak istedik. İlk toplantıda 4 komitenin 825 üyesini davet ettik. Bu davete 32 kişi icabet etti. Beklediğimizden az katılım olsa da Odalar Birliği ile istişare sonucu işimize devam etmemiz gerektiğini ve bunun dahi bir başarı olduğunu kararlaştırdık.

İkinci toplantımızı Gıda sektörüne yönelik düzenledik. Gıda sektöründe yer alan 5 gruptan 1025 kişiyi davet ettik, 75 kişi katıldı. İlk toplantıya göre katılım arttı.

KAHRAMANMARAŞ İŞ DÜNYASININ DUAYENLERİ TOPLANTIYA KATILDI

Genel katılımın az olması bizi üzdü ama toplantılarımızın bizi sevindiren yönleri de vardı. Kahramanmaraş’ta Hanefi Öksüz, Yusuf Akarca, Ahmet Duran Balsuyu ve Akif Gölcü gibi mesleğinde duayen olan iş adamlarının toplantılarımıza teşrif etmesi bizi onurlandırdı. İsmini saydığımız bu değerli yatırımcılarla her zaman bir araya gelmek mümkün değil.

29 grup arasında bir araya gelmediğimiz 4 grup kaldı. Bu gruplarla da Eylül ayı itibariyle bir araya gelmeyi planlıyoruz.

Kahramanmaraş’ta görev yapan basın mensuplarımızın her zaman görüşlerine açığız. İlimizin gelişmesine katkıda bulunmak adına sahip oldukları fikirleri dikkate alacağımızı beyan etmek isterim.

KAHRAMANMARAŞ SANAYİSİ GELİŞİYOR

Turizm sektöründe Kahramanmaraş ekonomisi için büyük emekler harcadık. Tüm sektörlere hep bir elden destek vererek Kahramanmaraş ekonomisini canlandırmamız gerekiyor. Kahramanmaraş sanayisinin gelişimini verileri ile günden güne takip ediyoruz. Dün itibariyle açıklanan verilere göre ilk 1000 içerisinde yer alan 24 tesisimiz var. Bu sayı geçen yıl 22 olarak açıklanmıştı. Bu konuda bütün yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bu durum ilimizde istihdamın arttığını gösterir. Bu durum aynı zamanda ihracatın arttığı ve Kahramanmaraş ekonomisinin bir adım daha geliştiğini gösterir. Bu başarılar hafife alınamaz. Bu değerlerimize hep birlikte sahip çıkacağız. El ele vererek Kahramanmaraş’ı kalkındıracağız ve daha ileri hedeflere taşıyacağız. Turizm olarak kalkınmış ve Sanayi anlamında çok gelişmiş bir kent olabilmek adına daha çok çalışmamız gerekiyor.

BASIN MENSUPLARI KAHRAMANMARAŞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Basın mensupları Ticaret ve Sanayi Odamıza gelip odamızı gezmelidir. KMTSO üyeleri odamız hakkında ne biliyorsa basın mensupları da bunları bilmelidir. Çünkü ilerleyen zamanda sizler de Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yönetici olarak çalışabilirsiniz. Sizler de bu statüye sahip olabilmek adına Kahramanmaraş için çalışmalısınız.

TURİZM SEKTÖRÜNÜN ÖNÜN AÇMALIYIZ

Germenicia antik kenti bölgesi için İl Kültür ve Turizm Müdürümüz ile birlikte gezdik. Daha önce oradan iki tane ev alarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bu evleri devrettik. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın Kültür ve Turizm Bakanı olduğu sırada hem zatından, hem de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’dan söz istedik. Bu talebimizden sonra Germenicia bölgesine zaman ayırarak emek harcadılar. Biz bu bölgenin bir an önce çalışmalarının bitmesini ümit ediyoruz. Dışarıdan büyük talep var. Otelciler de bu konuda ısrarını sürdürüyor. Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kahramanmaraş turizminin önünü açmamız gerekiyor. Özellikte Germenicia bölgesinin açılması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Basın mensuplarının bu konuda desteklerini bekliyoruz.

Toplantıya katılan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz yaptığı konuşmasında istişarenin önemine değindi. Öksüz’ün açıklamaları şu şekilde:

Bizim kültürümüzde şahıslar değil kurumlar önemlidir. Bu kurumda görev yapan, Başkan’dan tutun statü olarak en tabanda vazife yapan kişilere kadar hepimiz kurumun geleceği, kurumun işlerliğin sürmesi için gayret göstermeliyiz. STK’lar yarı resmi kurumlar olmasına rağmen ülkemizin gelişmesinde çok önemli rol üstleniyor. Her sektör kendi içerisinde daha fazla bir araya gelmelidir. Fikir alışverişi sektörleri şaha kaldırır. Benim mesleğim çiftçilikti. Rahmetli babam çiftçilik konusunda arkadaşları ile sürekli istişare ederdi. İnsanlar birbirinin tecrübesinden istifade ederdi. Maalesef şimdi insanlar arasında bir kopukluk var. Bir kişinin sahip olduğu tecrübeden, diğerimiz istifade edemiyor. Bu bilgiler herkesin kullanabileceği bir duruma gelse sanayi ve ticaretin gelişmesine çok büyük katkı sağlar. Bugün düzenlenen bu toplantıların amacı da tam olarak budur.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında seçim dönemimiz yaklaşıyor. Kasım ayında tüm odalarda yeni seçimler olacak. Bu durum basın mensuplarını da yakından ilgilendiriyor. Biz şahıslara değil de kurumlara önem vermeliyiz. Biz şirket olarak da bu düsturu misyon olarak benimsedik.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326