Beyza’dan Yemen’e 12 Bin 200 Tl Yardım

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Yemen Açlıktan Ölüyor, İnsanlık Ölmesin Yardım kampanyası kapsamında Beyza Okullarından 12 bin 200 TL yardım geldi.

Beyza’dan Yemen’e 12 Bin 200 Tl Yardım

Beyza’dan Yemen’e 12 Bin 200 Tl Yardım

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Yemen Açlıktan Ölüyor, İnsanlık Ölmesin Yardım kampanyası kapsamında Beyza Okullarından 12 bin 200 TL yardım geldi.

11 Mart 2019 Pazartesi 16:00

Beyza İlkokulu’nda gerçekleştirilen yardım teslim töreninde öğrenciler tarafından toplanan yardım paketleri araçlara yüklendi.

Daha sonra yardım kampanyasına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Beyza İlkokulu Müdürü Fatih Büyükçapar, Beyza Okulları olarak başta Suriye olmak üzere çok çeşitli yardım kampanyalarına destek verdiklerini ifade ederek Afrika’da su kuyusu açtıklarını şimdi ise Yemen Açlıktan Ölüyor İnsanlık Ölmesin’ yardım kampanyası kapsamında 12 bin 200 TL’yi ilgillere teslim ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Hasan Balbaba ise 12 bin 200 TL’lik çeki teslim ederek, Beyza Okulları’nın kampanyaya verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Daire Başkanı Balbaba yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürüttüğümüz ‘Yemen Açlıktan Ölmesin- İnsanlığımız Ölmesin’ yardım kampanyası neticesinde bugün Özel Beyza Eğitim Kurumlarının Yemen kampanyasına yardımlarını teslim almak için okulumuzda çocuklarımızla buluştuk. Şu ana kadar Beyza Eğitim Kurumları hem Suriye kampanyamızda gerek Somali kampanyamızda, Arakan kampanyamızda bize çok ciddi desteklerde bulundular.

O minik kalpleriyle çocuklarımız mazlumlardan yana oldular. Bugünde malumunuz Yemen’de insanlar açlıktan ölüyor. Açlıktan ölmek basit bir olay değil. Biz bunu Somali’de yaşadık, özellikle çocuklarımızın ölümleri bizi gerçekten çok etkiledi. Çocuklar uzun süre açlık ve susuzluğa maruz kalmalarından dolayı çene kasları gelişmediği için emme ve yeme reflekslerini kaybediyorlar. Ne kadar o çocuğu serumla besleseniz de uzun süre açlığa ve susuzluğa maruz kalan bir çocuk boğazından bir şey geçiremediğiniz zaman iki üç ay sonra hayatını kaybediyor. Açlıktan ölüm ile maalesef kayıtlara geçiyor, gerçekten bu çok acı bir şey.

Bu anlamda Özel Beyza Eğitim Kurumlarının 12 bin 200 TL yardımla bu kampanyaya destek olmalarını anlamlı buluyoruz. Biz bu anlamda öğretmenlerimize, kıymetli öğrenci kardeşlerimize ve kıymetli velilerine biz hasseten çok teşekkür ediyoruz.

Yemen kampanyasında şu ana kadar 300 bin TL üzerinde yardım topladık. Ve biz bunu hiç bekletmeden Yemen’li kardeşlerimize ulaştırdık. Şu ana kadar 1500’ün üzerinde aileye gıda yardımlarını ulaştırdık. Ve biz bu kampanyamız 3 Mart itibariyle bitse de okullarımızda kermesler yapılmaya devam ediyor. Hesaplarımızı açık tuttuk çünkü orada insanlık dramı devam ediyor. Ve biz bu insanlık dramına kayıtsız kalmamak adına bütün mazlumların yanında olmak adına devam edeceğiz. Ben tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Okul Müdürü Fatih Büyükçapar ve Daire Başkanı Hasan Balbaba ile okul idarecileri öğretmenler ve öğrenciler topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.(Haber Merkezi)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326