Çay Börek Sektörün Lider Markası Olmayı Hedefliyor

Kahramanmaraş’ta kısa süre önce hizmete açılan Çay Börek, sektörün lider markası olmayı hedefliyor.

Çay Börek Sektörün Lider Markası Olmayı Hedefliyor

Çay Börek Sektörün Lider Markası Olmayı Hedefliyor

Kahramanmaraş’ta kısa süre önce hizmete açılan Çay Börek, sektörün lider markası olmayı hedefliyor.

12 Temmuz 2019 Cuma 13:50

Çay Börek, ‘börek & kafe’ konseptinde hizmet veren bir marka. Adana usulü su böreği olarak adlandırılan börek başta olmak üzere birçok ürün çeşitlerini bünyesinde barındırıyor.

Tekerek yolu girişinde bulunan mekanda, bir gün özel yapım tatlı yiyebilirken, ertesi gün kahve yanında Afyon’un kaymaklı lokumunu tadabilirsiniz. Mekan, her zaman farklı ama üst düzey kaliteli lezzetlerle karşılaşabileceğiniz Kahramanmaraş’ın gelecek vaat eden işletmelerinden biri olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

El yapımı ve tamamen doğal malzemelerden yapılan ürünlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan Kahramanmaraş’ın yerli markası Çay Börek, patent başvurusuyla marka tescilini yaparak önce Türkiye ardından dünyaya açılmak istiyor.

Girişimci Yavuz Selim Kütükçü ve Fethi Baltacı tarafından kente kazandırılan Çay Börek, ilk şubesini Akif İnan Mahallesi İsmet Karaokur Bulvarı üzerinde açtı. Açılışın ardından kısa sürede yoğun talep gören börekçi gelecek hafta Üniversite yakınlarında 2. Şubesini hizmete açacak.

Çay Börek İşletme sahibi Yavuz Selim Kütükçü, börekçi açma fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlattı.

Kahramanmaraş’a böyle bir hizmet kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Kütükçü; “Kentimizde İnşaat ve Kuyumculuk sektörlerinde faaliyetlerimiz devam ediyor. Fakat Kahramanmaraş’ta börek alanında bir eksikliği gidermek adına böyle bir işletme açtık. Bu börek çok popüler bizde Maraş’a bu hizmeti getirmek istedik. Yörede üretilen organik ürünlerle  Kahramanmaraş’ta Çay Börek markasıyla yola çıktık. Marka bizim patentini aldık. Hizmetle kalmayıp doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine kendi markamızla bayilikler veriyoruz.  Bayilik verirken bizden ham medde alma ve börek pişirme ustası gönderme şartımız var. Burada da amacımız kentimizin kazanması, şehrimizde istihdamın artmasıdır.”ifadelerini kullandı.

Üretim banındın önce tüm Türkiye’ye ardından da dünyaya yayacaklarını belirten Kütükçü, “Gelecek planlarımız için yurt dışına börek ihracatı var. Kentimize katma değer sağlamak adına hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz. Ayrıca Kahramanmaraş halkımızın gösterdiği teveccüh karşısında 2. Şubemizi Üniversitenin karşısında haftaya açıcağız. Hastane, adliye ve üniversiteden çok ciddi talepler var. Biz bu talepleri açılacak olan yeni şubemizden karşılayacağız. Tüm Kahramanmaraş halkını Kahramanmaraş’ın yerli markası olan böreği tatmaya davet ediyorum.” Diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.07.2019 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulbaki günışığı 5 yıl önce

hayırlı olsun, fakat kadayıftaki peynir ile su böreği olmaz. su böreği en güzel maraş parmak peyniri veya koyun peyniri ile olur. Türkiyede en güzel ve gerçek su böreğinide erzincan yapar. Maraş ve antep su böreğini aynı şekilde yapmaktadırlar. urfanın su böreği bir tık daha güzeldir. Fakat evlerde yapılan ve közde pişirilen, ununa az su ile yumurta katılarak ve tereyağı ile yapılan su böreğini maalesef maraşta hiç bir pastahane yapmamaktadır.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326