Centeks yeni yatırımlarla üretim ağını genişletecek

Kahramanmaraş’ta dört yıldır tekstil sektöründe faaliyet gösteren Centeks Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Akkaya, Tekstil Sektörünün Türkiye’de en fazla istihdamı sağlayan sektör olduğunu belirterek, Devletin yeni teşvikler çıkararak Tekstil Sektörünü desteklemesi gerektiğini belirtti.

Centeks yeni yatırımlarla üretim ağını genişletecek

Centeks yeni yatırımlarla üretim ağını genişletecek

Kahramanmaraş’ta dört yıldır tekstil sektöründe faaliyet gösteren Centeks Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Akkaya, Tekstil Sektörünün Türkiye’de en fazla istihdamı sağlayan sektör olduğunu belirterek, Devletin yeni teşvikler çıkararak Tekstil Sektörünü desteklemesi gerektiğini belirtti.

08 Temmuz 2017 Cumartesi 16:01

Akkaya yaptığı açıklamada, "2002 yılında dokuma fabrikalarına tedarikçi olarak dokuma yedek parçası temin sağlıyorduk. İkinci el dokuma makinalarını yurt dışından buraya getirip fabrikalara satışını yaparak ekonomiye ve istihdama vesile oluyorduk.  2013 yılından Centeks’i kurduk. Centeks olarak 100 makine ile üretime başlayarak ekonomiye ve istihdama doğrudan katkı sağlamaya başladık." diye konuştu.

Centeks’in yeni yatırımlarla üretimin artırdığını belirten Akkaya, “Firma olarak Nisan ayında 20 tane son sistem makine yatırımı yaparak üretimi artırdık. Firma olarak kumaşta dış giyim yani iplik dokuması yapıyoruz. Genellikle iç piyasaya satışlarımız var fakat yurt dışına satışlarımızda var. Yurt dışı satışlarımızı ilerleyen aylarda daha da artırarak mevcut üretimin yüzde ellisini ihraç etmeyi hedefliyoruz." dedi.

2 MİLYON EURO ‘LÜK’ EK YATIRIMLA ÜRETİMİ İKİ KATINA ÇIKARACAK

Firmanın 35 bin metrekare alanda üretim yaptığını söyleyen Akkaya, yüzde 80 oranında iç piyasaya yüzde 20 oranında ise ihracata çalıştıklarını kaydederek; “Firma olarak 8 bin metrekare kapalı alanda 100 makinamız ile 35 bin metrekare üretim yapıyoruz. 2 milyon Euro lük ek yatırımla günlük 60 bin metrekare üretime sahip olacağız. Yeni yapılan yatırımın ön görülen beş aylık çalışmanın sonunda devreye alınacaktır. Beş aylık kurulumunun akabinde elde edilen üretimin yüzde ellisini ihraç etmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

SEKTÖRÜN DESTEKLENMESİ ŞART

Akkaya, İş adamları olarak tek isteklerinin sektörün desteklenmesi olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Türkiye’nin Pakistan ile yapılan Serbest ticaret anlaşması tekrar gözden geçirilmelidir. Ülkemizin içinden geçtiği süreçte ve önümüzdeki 5 yıldasektörün arkasın durulması ve desteklenmesi gerekiyor. Özellikle verilen desteklere ilaveten yurt dışı pazarlarının da oluşturması gerekiyor diyen Akkaya;Serbest ticaret anlaşmasına dur denmez iseiç piyasa bitebilir. Mevcut kapasitelerin dahada artırılarak yatırımların devam edebilmesi için tekstil sektörü iyi analiz edilmelidir. Ülkemizde ve şehrimizde en çok istihdamı sağlayan ve işgücünü barındıran tekstil sektörüne sahip çıkılmalıdır. Tekstilin Avrupa’da bitmesinin en büyük etkenlerine baktığımızda sektörün geleceğinin iyi analiz edilememiş ve desteklerin yetersiz kalmasıyla birlikte maliyetlerin yükselmesidir. Maliyet yükseldiği için işçilik de pahalıya mal oluyor. Devletimizin tekstil sektörünün geleceğini ve bugününü iyi analiz etmelidir. Maliyetlerin düşürülmesi ve istihdamın daha fazla oluşması içinyeni teşviklerin çıkarılması gerekiyor.Başlıca Maaş desteği, SGK prim desteği gibi birçok alanda iyileştirmeler bekliyoruz.İstihdamın korunması için Tekstil sanayisinin geleceğine yatırım yapması lazım." (Düya Gazetesi Kahramanmaraş İlavesi)

Son Güncelleme: 08.07.2017 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326