Çırağın Group, Orman Bölgeyi ihya etti!

Kahramanmaraş’ta özellikle kırsal bölgelere yaptığı yatırımlarla şehrin siluetini değiştiren Çırağın Group, inşaat sektöründe dar gelirli ailelerin yanında yer alıyor. Bugüne kadar binlerce kişiyi ev sahibi yapan firma, Orman Bölge Müdürlüğü civarında yaptığı spor kompleksi, hamam ve birçok tesis yatırımı ile semti cazibe merkezi haline getirdi.

Çırağın Group, Orman Bölgeyi ihya etti!

Çırağın Group, Orman Bölgeyi ihya etti!

Kahramanmaraş’ta özellikle kırsal bölgelere yaptığı yatırımlarla şehrin siluetini değiştiren Çırağın Group, inşaat sektöründe dar gelirli ailelerin yanında yer alıyor. Bugüne kadar binlerce kişiyi ev sahibi yapan firma, Orman Bölge Müdürlüğü civarında yaptığı spor kompleksi, hamam ve birçok tesis yatırımı ile semti cazibe merkezi haline getirdi.

07 Şubat 2018 Çarşamba 15:29

Son 10 yılda yatırım atağına geçen ve bölgenin kalkınması için yoğun çaba sarf eden Çırağın Group, kısa sürede inşa ettiği 3 bin 500 kontu ile bir rekora imza attı. 

Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak, Şirketin 2007 yılından beri mobilya, beyaz eşya sosyal tesis ve  inşaat sektöründe  hizmet verdiğini söyledi. 2012 yılında itibaren Orman Bölge Müdürlüğü bölgesinde inşaat projelerine yoğunlaştıklarını belirten Çırak; “Şirketimizin kurucusu onursal başkanımız babam Ferruh Çırak, kardeşlerim Ferhat ve Uğur Çırak ile beraber bizler  bir aile şirketiyiz. 2012 yılında inşaat alanına yoğunlaştık. Ağırlıklı olarak 5 yıldır Orman Bölge Müdürlüğü bölgesinde çalıştık. O günden buyana 3 bin 500 konut yaptık. Genellikle kırsal bölgelerde kalmış, 2 katlı, 3 katlı evlerde kentsel dönüşüm yaptık.  250’ye yakın bu bölgelerde kerpiç ev yıktık. Bizim en büyük avantajımız arazilerimizin birçoğunu kendimiz aldık. Yani evleri, arsaları kendimiz alıp, yıkıp konut inşa ettik. Kat karşılığı girmedik, topraktan satış fiyatına daire verdik.” diye konuştu.

“ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ”

İmza attıkları konut projeleriyle bölgenin çehresinin değiştiğini aktaran Ali Çırak; “Kot farkından dolayı birçok müteahhit bu bölgelere yaklaşmadı, biz firma olarak 4-5 yıl önce bolca kentsel dönüşüm yaptık. Orman Bölge Müdürlüğü bölgesinin çehresi değişti, yeni yüzüyle bölge cazibe merkezi haline geldi. Yine burada düğün tesisi projemiz var, önümüzdeki aylarda 3 tane düğün tesisi bitecek. Ayrıca spor kompleksi, hamam, yüzme havuzu yaptık faaliyete geçti. Bu bölgede çok ciddi bir eksiklikti ilk kez biz yaptık. Yani lüks semtlerde ne varsa burada biz aynı ulusal markaları yapmaya çalıştık. Bu durum bizim müşteri kitlemizin artmasını ve dışardan yeni müşteri gelmesini sağladı. Aynı zamanda dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapıyoruz. Bizim 69 bin liradan başlayıp 150 bin liraya kadar dairelerimiz var.  Güçlü bir ekibimiz var, biz bir aile şirketiyiz, 350’ye yakın çalışanımız var, herkesin görevi belli. Yaklaşık6-7 yıldır herkes özverili şekilde çalışıyor.” şeklinde konuştu.  

“HİZMETİ BORÇ BİLDİK”

Aynı mahallede doğup büyüdüğünü, bu yüzden kendi bölgesine hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çırak, şirket olarak kendilerini 1994 yılından bugüne sırtlayan bölge halkına hizmeti bir borç bildiklerini kaydetti.

Çırak; “Bizde buranın esnafıyız, 94 yılından bu güne bizi sırtlayan bölge halkına hizmet etmek adına yatırımlarımızı burada yoğunlaştırdık. Orman Bölge Müdürlüğü, Abdülhamit Han ve Piri Reis mahallesinde ilk siteleşme alanını biz yaptık. Allah izin verirse orman bölge müdürlüğü caddesini ticari pazar haline getirip vatandaşların faydalanacağı projelerimiz var.” dedi.  

“BÖLGEYE AVM GELİYOR”

Önümüzdeki yıl bölgeye yapacakları yatırımların bilgisini de veren Ali Çırak, büyük bir AVM projesi yapılacağının müjdesini verdi.

Ali Çırak şöyle konuştu; “Önümüzdeki yıllarda yapmak istediğimiz en büyük projelerden bir tanesi, arada kalmış kapalı sokakların açılmasını sağlayacağız. Burası şehrin en gözde yeri. Burayı değiştirerek şehrin siluetini değiştiriyoruz. Buraya Çırağın AVM adı altında büyük bir alışveriş merkezi açacağız. Çok kapsamlı, uygun ödeme koşullarıyla, içerisinde her türlü malzeme bulunacak. Çavuşoğlu Otelin yerini aldık, oraya da 7 katlı alışveriş mağazası açacağız. Hemen akabinde kırsal bölgelerde şubeleşmeye giderek bu yerlerin sayısını artıracağız.” (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326