Doğalgaz ve Benzine Zam

Doğalgazda konut, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone grupları için nisan ayında geçerli olacak fiyat tarifelerinde yüzde 1 artışa gidildi.

Doğalgaz ve Benzine Zam

Doğalgaz ve Benzine Zam

Doğalgazda konut, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone grupları için nisan ayında geçerli olacak fiyat tarifelerinde yüzde 1 artışa gidildi.

01 Nisan 2021 Perşembe 11:18

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde, nisan ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, martta geçerli olan tarifeye göre yüzde 1 artışla bin metreküp doğalgaz için bin 302 lira 475 kuruş, sanayi ve elektrik üretim santralleri için bin 456 lira 845 kuruş olarak belirlendi.

Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.

Benzine bir zam daha!

Benzine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 19 kuruş zam gelecek.

Eşel mobil sistemi gereği zam pompa fiyatlarına yansımayacak. Vazgeçilen ÖTV ise litre başına 1,40 TL'ye yükselecek.

Benzin fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 19 kuruş zam gelecek. Gelen zam eşel mobil sistem gereği pompa fiyatlarına yansımayacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; “Akaryakıt ürünlerinde ÖTV düzenlemesi 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 19 krş/lt fiyat artışı gerçekleşmiş olup, artış mevcut uygulama olan eşel mobil sistemi gereği ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır” bilgisini paylaştı.

Gelecek olan zamla birlikte akaryakıtta devletçe karşılanan ÖTV miktarı litre başına benzinde 1,40 TL, motorinde 0,90 TL otogazda ise 1 TL oldu.

Anahtar Kelimeler:
Doğalgaz Ve Benzine Zam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326