“E-ticaret ile esnafa can suyu olunuz”

Kahramanmaraş’ta hizmet veren Germanıcıa Otel Genel Müdürü Gökhan Büyükdereli, E-Ticaret sisteminin kentte esnaflara can suyu olacağını belirtti.

“E-ticaret ile esnafa can suyu olunuz”

“E-ticaret ile esnafa can suyu olunuz”

Kahramanmaraş’ta hizmet veren Germanıcıa Otel Genel Müdürü Gökhan Büyükdereli, E-Ticaret sisteminin kentte esnaflara can suyu olacağını belirtti.

27 Ağustos 2019 Salı 13:24

Bu sistemin alt yapısını Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın desteği ile kurularak bilgi ve proje bazlı çalışmalar yapılması gerektiğin ifade eden Büyükdereli, atılacak olan adımla özellikle esnafların yöresel ürünleri tüm dünyaya pazarlama fırsatı bulacağını kaydetti.

Büyükdereli; “Ben bunu defalarca belirtiyorum. Esnaflarımız sadece parasal yani maddi alanda desteklenmemeliler, kredi yolu ile. Esnaflarımız ayrıca bilgi ile ve projeler ile de desteklenmeliler. Hasta olmadan şifayı bulmamız gerekiyor. Kahramanmaraş’ta yerel bir sürü bakır, bıçak, kendimize has tasarımları ile altınımız, tencerelerimiz, tekstil ürünlerimiz ve el sanatları ile işlenmiş çok güzel ürünlerimiz var.

Esnaf ve sanatkârlar odası iyi bir beyin takımı ve iyi bir kadro firmaları ile güzel bir stüdyo kurarak esnaflarımızın özel sektöre olan güvenlerini kazanmaları gerekiyor. Böylece esnaflarımız yerel ürünlerimizi tüm dünyaya açma fırsatı bulacaklardır.

Kahramanmaraş esnafını dünyaya açmamız gerekiyor.

Böylece ticaret odası devlet esnafa sürekli kredi verme sıkıntısından kurtulacak. Ayrıca ürünleri tüm dünyaya ihracat edecekleri için ticaret odası için ayriyeten bir gelir olacak. Buradan gelen gelirler ile beraber esnaflarımız borçlarında rahatlayacaklar ve hatta kenara para bile ayırarak kendi aralarında yardımlaşarak küçük ve geride kalan diğer esnafları ortaya çıkaracaklar.” Diye konuştu.

Büyükdereli kentteki kuyumculuk sektörüyle ilgilide ciddi bir güvenli zafiyetinin olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi;

“Kuyumculuk sektörü için büyük bir güvenlik zafiyeti bulunmakta. Bunun için bence ticaret odası devlet ile beraber hareket edip güvenlik zafiyeti gidermeleri gerekiyor. Bunun için E-Ticaret sitesi büyük ve etkili bir fırsat olabilir. Esnaf ve sanatkârlar odası böyle bir proje ile esnaflar can suyu olmaya devam etmeli.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326