Esnaf marketlerden dertli!

Kahramanmaraş’ta yerel ve ulusal zincir marketlerin sayısının hızla artması özellikle gıda alanında faaliyet gösteren kentteki küçük esnafı olumsuz etkiliyor.

Esnaf marketlerden dertli!

Esnaf marketlerden dertli!

Kahramanmaraş’ta yerel ve ulusal zincir marketlerin sayısının hızla artması özellikle gıda alanında faaliyet gösteren kentteki küçük esnafı olumsuz etkiliyor.

19 Nisan 2019 Cuma 15:40

Osmanlı Unlu Mamulleri İşletme sahibi Tarık Mert, her alanda faaliyet gösteren marketlere sınırlama getirilmesi gerektiğini belirtti.

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle kentte çörek üretiminin arttığını ifade eden Tarık Mert, ilgili ilgisiz herkesin çörek üretimi yaptığını söyledi. bu durumun küçük esnafı zora soktuğunu anlatan Mert, “ Ramazan yaklaşıyor. Bu mübarek ayda Kahramanmaraş’ımızın çöreği ön plana çıkıyor. Günümüzde herkes çörek üretimine başladı. Halk ekmek, unlu mamulleri ile çörekle uğraşıyor. Bu bizim sektörümüz biz bunun için vergi ödüyoruz. Ama bizim işimizi düşürülürse vergi veremez hale geliriz. Millettin parasıyla yapılan Camilerin altları marketlere verilmiş. Bunu anladıkta birde marketin içerisine unlu mamul imalatı veriliyor. Biz bu sektörle ekmek kazanıyoruz. Bu tür durumlar küçük esnafı bitiriyor.” Dedi.

Yerel yönetimlerin esnafa destek vermesi gerektiğini de kaydeden Mert şunları söyledi:

“Marketin içinde pasta, sebze, meyve, kırtasiye et, her şey satılıyor. Pasta üretimi yapıyorlar. Böyle bir şey olmaz. Biz bu marketlerin denetlenmesini ve marketlerin faaliyet alanlarıyla ilgili kısıtlama getirilmesini istiyoruz.   

Yerel yönetimlerin küçük esnafa sahip çıkması gerekiyor. İnsanların önünün açılması gerekiyor. Esnaf bu şehrin yöneticilerine değer veriyor, seviyor, sayıyor. Bunun kıymetinin iyi bilinmesi gerekiyor. Can çekişen küçük esnaf ölmeden ayağa kaldırsınlar.    

Halkımız küçük esnafa güvensin. Küçük esnaf işini en doğru yapandır.”     

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326