İngiltere covıd-19 yüzünden mi? Brexit kötü yönetiminin yüzünden mi?

Benzin istasyonlarında endişeyle arabalarını doldurmak için bekleyen uzun kuyruklar, son günlerde Birleşik Krallık'ta sinir bozucu bir gerçek haline geldi ve hükümetin gözünü kararttı ve yeni bir hoşnutsuzluk kışının korkularını ateşledi. Petrol Perakendecileri Derneği'nin yaklaşık 5,500 bağımsız perakende satış noktasının üçte ikisinin yakıtı Pazartesi itibariyle tükendi ve geri kalanı da yakında bunu takip edecek.

İngiltere covıd-19 yüzünden mi? Brexit kötü yönetiminin yüzünden mi?

İngiltere covıd-19 yüzünden mi? Brexit kötü yönetiminin yüzünden mi?

Benzin istasyonlarında endişeyle arabalarını doldurmak için bekleyen uzun kuyruklar, son günlerde Birleşik Krallık'ta sinir bozucu bir gerçek haline geldi ve hükümetin gözünü kararttı ve yeni bir hoşnutsuzluk kışının korkularını ateşledi. Petrol Perakendecileri Derneği'nin yaklaşık 5,500 bağımsız perakende satış noktasının üçte ikisinin yakıtı Pazartesi itibariyle tükendi ve geri kalanı da yakında bunu takip edecek.

29 Eylül 2021 Çarşamba 09:48

Ama bu aslında bir yakıt sıkıntısı değil bu bir işgücü sıkıntısı. Son birkaç aydır, ağır vasıta sürücüleri olarak da bilinen 100.000'den fazla kalifiye kamyon şoförü sıkıntısı, gıda ve yakıt gibi birçok sektörü alt üst ederek marketlerde, restoranlarda ve şimdi de benzin istasyonlarında dalgalanmalara neden oldu.

COVID-19 yüzünden mi? Brexit yüzünden mi? Dağınıklığın arkasında her şeyden biraz var. Ancak siyasi kargaşanın ötesinde, ülkeyi durma noktasına getiriyor.

Yakıt krizine ne sebep oluyor?

Kamyon şoförü sıkıntısı diğer birçok Avrupa ülkesinde bir sorun olmasına rağmen, İngiltere. özellikle sert vurulmuştur. Çoğu parmak, özellikle Avrupa'da, suçlu olarak doğrudan Brexit'e işaret ediyor. Vergi değişiklikleri ve yeni, sıkılaştırılmış göçmenlik yasaları, Avrupa Birliği vatandaşlarının iş için ülkeye girip çıkmalarını daha zor ve zaman alıcı hale getirdi. Birçok yabancı işçi, sadece kamyoncular değil, daha az katı olan başka yerler arıyor.

Yine de, COVID-19 salgını işleri daha kolay hale getirmedi. Geçen bir buçuk yılın seyahat kısıtlamaları ve evde kalma emirleriyle birlikte, İngiltere dışından pek çok kişi. yerleşik işçiler erken emekli oldular veya daha az talepkar istihdam seçenekleri aradılar. Çoğu kendi ülkelerine geri dönerken, büyük çoğunluğu geri dönmedi ve dönmeleri de beklenmiyor. Kilitlenmeler ayrıca sürüş merkezlerini de kapattı, bu da kamyoncular için daha az sürücü testi olduğu anlamına geliyor, bu da geçen yıl bir önceki yıla kıyasla sınavını geçebilecek 25.000 daha az aday olduğu anlamına geliyor.

Peki şimdi bu tam çöküşü ne tetikledi?

Geçen hafta, büyük petrol ve gaz şirketi BP, kurşunsuz ve dizel yakıt teslimat sorunları nedeniyle bazı benzin istasyonlarını geçici olarak kapatmak zorunda kaldığını duyurdu. Sadece birkaç petrol şirketinin benzer sıkıntıları olmasına rağmen, uyarı panik alımlarına yol açtı, bu da kıtlığı daha da kötüleştirdi ve benzin istasyonlarında yakıtın bitmesine neden oldu.

"Uzun süredir sürücü sıkıntısı yaşanıyor, yani bu yeni bir şey değil. Ancak insanlara 'Bir kıtlık var' dediğiniz anda insanlar tepki verme eğilimindeler," dedi Ulaştırma Bakanı Grant Shapps. BP, Shell ve diğer büyük akaryakıt tedarikçileri Pazartesi günü yaptıkları ortak açıklamada, bol miktarda yakıt bulunduğunu ve talebin ve panik alımlarının önümüzdeki günlerde düşmesini beklediklerinde ısrar ettiler.

Ancak bu arada, rekor düzeyde yüksek enerji fiyatları ve birçok küçük elektrik sağlayıcısının çöküşü nedeniyle daha da kötüleşen siyasi bir bedel alıyor. Britanyalıların çoğu hükümetin meseleyi ele alış biçimini eleştiriyor ve Başbakan Boris Johnson'ın İşçi Partisi'ndeki rakibi hakkındaki anket sonuçları, 1970'ler tarzı "hoşnutsuzluk kışı"na geri dönme korkuları arasında buharlaştı.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, 19 Nisan 2018'de Londra'daki Buckingham Sarayı'ndaki İngiliz Milletler Topluluğu Hükümet Başkanları Toplantısının resmi açılışında konuşuyor. Brexit Ticaret Blues için Bir Tedavi

Ne yapıldı?

Krizi yatıştırmak amacıyla Johnson, endüstrinin taleplerine yabancı kamyonculara geçici vizeler sunarak yanıt verdi bu hareket, özellikle AB üyeliğiyle bağlantılı serbest dolaşımdan nefret eden bazı inatçı Brexit yanlıları tarafından hoşnutsuzlukla karşılandı. Geçici vize planı, Brexit tarafından yakılan bazı Avrupalı ​​sürücüler için de iyi oturmadı ve bu kriz geçer geçmez tekrar zor durumda kalacaklarını umuyor.

Eylül'de 25 Şubat'ta hükümet, durumu kolaylaştırmak için, akaryakıt şirketlerinin bilgi havuzu oluşturabilmeleri ve kıtlığı gidermeye çalışabilmeleri için rekabet kurallarının gevşetilmesinin yanı sıra yeni ve kapsamlı eğitim programlarının yanı sıra mevcut sürücüleri teşvik eden bir dizi önlemi açıkladı. direksiyona geri dönmek için özel lisans. Ancak yiyecek ve yakıt dahil her şeyi teslim almak için gerekenden daha az kamyoncu var.

Sırada ne var?

Johnson'ın, bir yakıt tedarik krizi durumunda devreye alınan Savunma Bakanlığı'nın mevcut bir acil durum planı olan Escalin Operasyonunun bir parçası olan, ülke çapında tanker kamyonlarını feribotla ve benzin istasyonlarındaki pompaları yeniden dolduracak sürücüler sağlamak için Ordu'yu kullanmayı düşündüğü bildiriliyor. Ancak diğer hükümet yetkilileri, Ordu birliklerinin yalnızca sürücü eğitimi birikimini hafifletmeye yardımcı olmak için kullanılacağını söyledi. Her halükarda, sektör uzmanlarının belirttiğine göre, kıtlık daha büyük bir soruna işaret ediyor ve büyük ölçüde sürücülere muamele edilme şeklini iyileştirmeye bağlı.

Aynı zamanda, tüm Brexit macerasının tehlikelerinden birine de işaret ediyor. Ülkeyi ayakta tutmak için hayati önem taşıyan bir Avrupa işgücü havuzunu kaybetmek, geri alma ile popüler olsa bile asla istikrar için bir reçete olmayacaktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326