Kahramanmaraşlı dev firma onbinlerce konut yaptı

Aksay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ökkeş Say, inşaat sektöründen beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Say, “Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe köklü bir firmayız. Şehrimize birçok vizyoner projeyi ve inşaat teknolojisini getirdik." dedi.

Kahramanmaraşlı dev firma onbinlerce konut yaptı

Kahramanmaraşlı dev firma onbinlerce konut yaptı

Aksay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ökkeş Say, inşaat sektöründen beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Say, “Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe köklü bir firmayız. Şehrimize birçok vizyoner projeyi ve inşaat teknolojisini getirdik." dedi.

01 Temmuz 2017 Cumartesi 10:18

2015’ten bugüne ekonomik süreci değerlendiren Say, Kahramanmaraş’ın öncü inşaat firmaAksay İnşaat’ın çalışmaları ve yatırımları hakkında bilgiler verdi. Aksay İnşaat’ın 1994 yılında şirketleştiğini belirten Ökkeş Say, “O yıldan bu yana kentin binalaşmasında önemli bir rol oynadık. Bu konuda kente hizmet eden öncü firmalardan birisi olduk. Kahramanmaraş'a ilk tünel kalıp sektörünü getiren firmayız. Belediye öncülüğünde kurulan Doğukent ve Boğaziçi Kooperatif ile birlikte tünel kalıp sistemini Kahramanmaraş'a getirdik” ifadelerini kullandı.

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA HİZMET

Aksay İnşaat’ın yaptığı çalışma ve yatırımlara da değinen Ökkeş Say, “Kuruluş döneminden bu yana yap-satlarımız devam ediyor. Bununla birlikte uzun yıllar hazır beton işletmeciliği yaptık. Hazır beton işletmeciliğini sadece Kahramanmaraş'ta değil, Karadeniz'in birkaç ilinde, yurt dışında Tacikistan’da yaptık. Kamu ihalelerine, belediye ve TOKİ ihalelerine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ve Sağlık Bakanlığı'nın​ ihalelerine giriyoruz” diye konuştu.

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDA DURUYORUZ

Aksay İnşaat’ın Kahramanmaraş’ta köklü bir firma olduğuna ve Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe birçok yeniliğe imza attığına değinen Say, şunları söyledi:

“Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe köklü bir firmayız. Şehrimize birçok vizyoner projeyi ve inşaat teknolojisini getirdik. Bizimle birlikte inşaat teknolojisini kullanan firmalar mevcut fakat spesiyal projelerde öncülüğünü biz yaptık. Bu nedenledir kamunun ve vatandaşların tercihi Aksay İnşaat oluyor. Çünkü biz işimizi iyi yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlara güven vererek, varsa eksiklerimizin arkasında duruyoruz. Vizyonumuz hata yapmamaktır fakat hatamız olursa da bunun telafisi için çaba sarf ediyoruz. İnsanlar bu yüzden Aksay İnşaat’a güven duyuyorlar. Çünkü insanlar Aksay İnşaat'ın sözünün arkasında durduğunu biliyor. Tabii kalitemiz de önemli bir etken. Bu yüzden Aksay İnşaat geleceğimizin güvencesi diyebiliriz.”

2015 yılından bu yana yapılan ihaleler ve teslim edilen/edilmeyen konutlar hakkında bilgiler veren Say, “2015-2016 yılları arasında ülke genelinde 3 bin 600 daire teslim ettik. 2016 yılından bu yana başladığımız çalışmalarımız var. Kahramanmaraş'ta 600 dairelik bir çalışmamız devam ediyor. 2017'nin sonunda teslim edeceğimiz, ülke genelinde 2 bine yakın dairemiz var. Bunun üzerine 2018'deki teslim edeceğimiz daireleri eklersek bu sayı 3 bine yakın  olur” dedi.

Yurt dışında bir dönem Tacikistan'da çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Say, “Ukrayna, Kırım'da çalışmalarımız oldu. Tacikistan'da hazır beton işletmeciliği yaptık. Yol yapımı için orada birkaç yıl emek verdik. Karadeniz'in birkaç bölgesinde hazır beton işletmeciliği ile ilgili yatırımlarımız oldu. Hazır beton işini bundan 3-4 yıl kadar önce tamamen bıraktık.

AKSAY, BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Aksay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ökkeş Say, firmanın istihdam alanları hakkında bilgiler verirken siyasi olayların ekonomiye yansımasını da değerlendirdi. Say, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Aksay İnşaat olarak, 2017-2018 yıllarında istihdam ve yatırımın yanı sıra aynı zamanda sosyal anlamda çalışmalar yapacağız. Referandumdan sonra piyasanın açılmasıyla yatırımlarımızın​ ve hedeflerimizin de önü açıldı. Bizim her inşaat şantiyemiz ayrı bir istihdam alanıdır. Her şantiyemizde 300-400 kadar işçi çalışıyor. Şu anda ülke genelinde devam eden şantiyelerimizde istihdam sayımız 2 bin civarında. 15 Temmuz öncesi ve sonrasındaki piyasadaki durgunluğun sektöre bir takım yansımaları oldu. Bu dönemde belirsizlik olduğu için yatırımlar durdu. Biz Aksay İnşaat olarak birçok kişiye istihdam sağladığımız için yatırımlarımızı durdurmadık. Verdiğimiz sözlerin arkasında durduk. 100 daireden 10’unu bile satsak o işi bitirmek hedefimizdi. Ekonomik krizlerin geçici olduğunu biliyorduk. Özellikle darbe girişimi İnşaat sektörünü çok etkiledi Ama hepsi geçti. Daha da iyi olacağını ümit ediyoruz.”

“DURMAK YOK, YOLA DEVAM”

Önümüzdeki yıllarda inşaat sektöründen beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayan Say, “Ekonomik sektörler siyasi olaylardan çok çabuk etkileniyor. Siyasi tartışmalardan dolayı insanların morali bozuluyor. İyi giden ekonomik istikrarı baltalamaya çalışan siyasi gruplar hala devam ediyor. Avrupa'nın bize karşı tutumu olsun diğer ülkelerin Türkiye'ye bakış açısı olsun olumsuz yönde. Doların düşmesine rağmen Türkiye'nin kredi notunu düşürüyorlar. Türkiye'ye karşı cephe alıyorlar. Bu oluşumlar sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Bütün bu çabalara rağmen Türkiye'nin daha güçlü bir ekonomik refaha kavuşması için yatırımlarımıza tam gaz devam ediyoruz. ‘Durmak yok, yola devam’ diyoruz” ifadelerini kullandı. 

Dünya Gazetesi Kahramanmaraş ilavesi

Son Güncelleme: 03.07.2017 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326