Kahramanmaraşlı makine mühendisi, dünyaya makine ihraç ediyor!

Kahramanmaraş’ta 10 yıl önce Elektronik, Yazılım ve Otomasyon alanlarında firmalara hizmet vermek amacıyla kurulan ve özellikle Kağıt ve Çelik tencere imalat sanayine makine üretimi gerçekleştiren Innova Kontrol Sistemleri Makine Sanayi, kurduğu üretim bandıyla kentte yıllık 10 milyon dolarlık makine ithalatının önünü kesti.

Kahramanmaraşlı makine mühendisi, dünyaya makine ihraç ediyor!

Kahramanmaraşlı makine mühendisi, dünyaya makine ihraç ediyor!

Kahramanmaraş’ta 10 yıl önce Elektronik, Yazılım ve Otomasyon alanlarında firmalara hizmet vermek amacıyla kurulan ve özellikle Kağıt ve Çelik tencere imalat sanayine makine üretimi gerçekleştiren Innova Kontrol Sistemleri Makine Sanayi, kurduğu üretim bandıyla kentte yıllık 10 milyon dolarlık makine ithalatının önünü kesti.

30 Ocak 2018 Salı 17:07

Makine üretiminde dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen firma, Ortadoğu ve AB ülkelerinde kurduğu bayilik ağı ile yurt dışına açıldı. İtalya, Ukrayna, Mısır ve İran gibi ülkelerde satış ofisleri aracılığı ile sipariş toplayan şirket, Kahramanmaraş’ta üretilen makineleri dünyaya ihraç ediyor.

Şirketin kuruluş öyküsü ve faaliyet alanıyla ilgili bilgi veren Innova Kontrol Sistemleri Makine Sanayi Şirket Müdürü, Makine Mühendisi Mehmet Fındık, makine imalatının yanı sıra otomasyon hizmeti veren bir firma olduklarını söyledi.

Şirketin, 2009 yılında Elektronik, Yazılım ve Otomasyon alanlarında firmaların ihtiyacı doğrultusunda hizmet vermek amacıyla kurulduğunu belirten Fındık; “Biz hem makine imalatçısıyız, aynı zamanda bazı firmalara otomasyon hizmetleri veriyoruz. Mutfak eşyaları sektöründe makine imalat kanadında hizmet vermekteyiz. Kahramanmaraş'ta Çelik sanayinde üretim yapan firmaların, bizim sektöre girmemizle dışa bağımlılığı sona erdi. Yaklaşık 5 yıldır dışarıdan alım yapmıyorlar, yıllık 10 milyon dolarlık ithalatın önünü kestik, 5 yıldır bu para bizim ilimizde kalıyor.” dedi.

Yerli ve yabancı birçok uluslararası fuarlara katılarak dünyaya açıldıklarını anlatan Fındık, bu kapsamda yurt dışı ihracattı gerçekleştirdiklerini aktardı.

Fındık; “Uluslararası fuarlara katılarak yurtdışı satışları gerçekleştiriyoruz. İran, Mısır ve Kuzey Afrika ülkelerine doğrudan ihracat yapıyoruz. Fuarlar aracılığıyla yurtdışı bağlantıları kurduk. Yurt dışındaki firmalarla tanışma fırsatımız oldu. Bu da bize yurt dışına açılmanın yolunu açtı.” diye konuştu.

Yurt dışında bayilikler açarak dünya pazarına girdiklerini dile getiren Fındık şöyle konuştu: “İhracatta Ukrayna ve Mısır ağırlıklı olarak ön plana çıkıyor. İtalya’da bir şirket ile anlaşarak bayilik verdik. Şirket sipariş toplayarak makinelerimizin satışını yapıyor. Ayrıca Mısır ve İran'a satış ofisleri kurduk.”

Son teknoloji ürünü, yeni makineler geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü aktaran Fındık, bu kapsamda yeni ürünlerin yakın bir gelecekte piyasaya süreceklerini ifade etti.

Fındık; “Günümüzde tüm işleri makineler yapıyor ve insanlar sadece bu makineleri nasıl daha kolay yönetecekleri konusunda çalışıyor. Bizde firma olarak daha hızlı, daha güvenli, daha kaliteli üretim yapma kapasitesine sahip, çağımızın makineleşme sistemi olan yazılım ile mekaniğin birleştiği ve birçok sistem ile entegre çalışabilen, verileri kayıt altına alabilen, incelenmesine yardımcı olan ve raporlar hazırlayabilen sisteme sahip bir makineyi piyasaya süreceğiz.” ifadelerini kulandı.  

Fındık, kağıt sanayinde, Kahramanmaraş’ta faaliyet yürüten bir firma ile 5 yıllık anlaşma imzaladıklarını bildiren Fındık, 2023’e kadar bu alanda dolu olduklarını kaydetti.

Makine imalat sanayine kesinlikle devlet desteğinin olması gerektiğini savunan Fındık, idarecilerin bu işin farkına vardığını ve ciddi destekler sağlandığını anlatarak, Innova Kontrol Sistemleri Makine Sanayi’nin KOSGEB'den destek aldığını,  TÜBİTAK içinde bir proje hazırladıklarını sözlerine ekledi. (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 30.01.2018 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bünyamin bozkurt 6 yıl önce

tebrik ederim .işte bu na salih amel denir.milliyetcilik denir.

Avatar
abdulbaki günışığı 6 yıl önce

tebrik ediyorum. gerçek Türk milliyetçiliği budur. yerli üretimi her kim yapıyor ise Rabbim yardımcısı olsun. yeni ve daha güzel makinalar yapınız. islam aleminin size ihtiyacı var.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326