KÇS Çimento, dünyaya yıllık 1.2 milyon ton ürün ihraç ediyor

Kipaş Holding bünyesinde faaliyet gösteren KÇS Kahramanmaraş Çimento, yeni pazarlar keşfedip, çok daha geniş bir alanda ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor.

KÇS Çimento, dünyaya yıllık 1.2 milyon ton ürün ihraç ediyor

KÇS Çimento, dünyaya yıllık 1.2 milyon ton ürün ihraç ediyor

Kipaş Holding bünyesinde faaliyet gösteren KÇS Kahramanmaraş Çimento, yeni pazarlar keşfedip, çok daha geniş bir alanda ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 11:57

Şirket, global alanda marka bilinirliğini artırma adına yurt dışı yatırım fırsatlarını da değerlendiriyor. Dev Sanayi kuruluşu, dünyaya yıllık 1.2 milyon ton çimento ve beton ürünleri ihraç ediyor.

KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz, Narlı beldesinde 2008 yılında üretime başlayan KÇS’nin, 1,5 milyon ton olan klinker ve 2 milyon ton olan çimento üretimini, 2011 yılı itibarı ile ikinci üretim hattını da devreye alarak üretim kapasitesini iki katına çıkardığını belirtti. Bu santrale ek 14 adet hazır beton santrali kurduklarını, ayrıca yıllık 450 bin metreküp kapasiteli gaz beton tesisi ile hem iç hem de dış piyasaya hizmet verdiklerini ifade eden Öksüz, “KÇS, Kipaş Holding’in hem üretim hacmi ve çeşitliliğinin arttırılması hem de yeni istihdam alanlarının yaratılması temelinden hareketle kurulmuş olup, ülkemizde var olan ve büyük bir iş hacmine sahip inşaat ve yapı sektörüne yeni bir anlayış ve güç katmıştır.” dedi.

Irak ve Suriye pazarlarıyla dış piyasaya açılan KÇS’nin, kısa sürede Kuzey Afrika, Batı Afrika ve Amerika pazarı gibi okyanus aşırı ülkelerle geniş bir hinterlanda sahip olduğunu kaydeden Öksüz, bu kapsamda yıllık ihracatın 1,2 milyon ton olarak planlandığını belirtti.

ÜRETİM ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIYOR

KÇS olarak müşteri talepleri doğrultusunda hizmet verdiklerinin altını çizen Hanifi Öksüz, “En yüksek standartlarda üretim gerçekleştiriyoruz ve müşteri memnuniyeti bizim olmazsa olmazlarımızdan. Bunun için de yurt içi ve yurt dışı mecralarda gerçekleştirilen eğitim ve konferanslara katılım sağlıyor, ayrıca değişen ve gelişen piyasa koşullarına uygun olarak üretim çeşitliliğimizi ve kalite standartlarımızı her geçen gün arttırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

 HIZLI, ETKİLİ, ÇÖZÜM ODAKLI

Çimentonun ürün olarak kendine has standartlara sahip olduğuna dikkat çeken Öksüz, KÇS’nin bu standartları üretimden son müşteriye ulaşıncaya kadar en yüksek kalitede tuttuğunu kaydetti. Öksüz, “Özellikle sağlam bayi yapılanmamız, ayrıca hızlı, etkili ve çözüm odaklı iletişim kanallarımızla bulunduğumuz her pazarda tercih edilen bir şirket olduğumuzu belirtmek isteriz. Bununla birlikte global alanda yeni pazarları keşfedip daha geniş alanda ihracat yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

EN AZ ELEKTRİK TÜKETEN ÇİMENTO FABRİKASI

KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri A.Ş’nin ödüllerinden de bahseden Hanifi Öksüz, şunları söyledi:

“TEPAV’ın, TOBB ve Harvard Üniversitesi bünyesindeki AllWorld Network ile 2011 yılında düzenlediği Türkiye’nin en hızlı büyüyen 25 şirketinin belirlendiği yarışmada birinciliği yüzde 2.609 büyüme ile KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi Ve Madencilik İşletmeleri A.Ş. almıştır. 2011 yılında fabrikamız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliğince yapılan çimento sektörü enerji benchmarking çalışması sonuçlarına göre; toplam elektrik enerjisi tüketiminde ülkemizdeki 48 çimento fabrikası arasında en az elektrik tüketen birinci fabrika olmuştur. Bunun yanı sıra klinker üretimi sırasında harcanan ısı tüketimi konusunda ise 48 fabrika arasında ikinci sırayı almıştır.

Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği ‘Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması’nda ihracatını en çok artıran Anadolu şirketi ödülünü alan firmamız, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ 2015 yılı araştırmasına göre  231. sırada yer almaktadır. Biz başarılarımızı her geçen gün daha da ileriye taşıyıp, hem şehrimize hem ülkemize değer katmaya devam edeceğiz.”

 TÜM DÜNYADA BİLİNEN BİR ŞİRKET

KÇS’nin marka bilinirliği ve sürekliliğini artırmaya yönelik çalışmaları hakkında da bilgi veren Öksüz, “KÇS olarak marka bilincimizi ve bilinirliğimizi geliştirmek adına bizim için en önemli konulardan biri kalite ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak ve bu durumun sürdürülebilirliğini sağlamak. Bunun yanında ülkemiz adına sosyal projeler üretmek ve mevcuttaki projelerimizi geliştirmek, ürettiğimiz değerleri çalışanlarımız ve toplumla paylaşmak; müşterilerimizin talep ve beklentilerini en uygun koşullarda karşılayarak, sürekli müşteri memnuniyetini sağlayıp, KÇS adının tüm dünyada bilinen bir şirket olarak hafızalarda yer etmesini sağlamak istiyoruz” dedi. (Kaynak: Dünya Gazetesi Kahramanmaraş İlavesi)

Son Güncelleme: 19.07.2017 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326