Kipaş Kağıt Enerjisini Valmet ile üretecek

Valmet, yakın zamanda devreye giren Kipaş Kağıt Söke fabrikasına tedarik ettiği çok yakıtlı kazanın bir benzerini, şirketin Kahramanmaraş tesisine de kuruyor.

Kipaş Kağıt Enerjisini Valmet ile üretecek

Kipaş Kağıt Enerjisini Valmet ile üretecek

Valmet, yakın zamanda devreye giren Kipaş Kağıt Söke fabrikasına tedarik ettiği çok yakıtlı kazanın bir benzerini, şirketin Kahramanmaraş tesisine de kuruyor.

21 Eylül 2021 Salı 10:19

Valmet, Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş.'nin Kahramanmaraş'taki kağıt fabrikasına çok yakıtlı bir kazan ve yardımcı proses ekipmanlarını tedarik edecek. Yeni kazan, kağıt fabrikasının buhar ve elektrik beslemesinin güvenilirliğini artıracak. Ayrıca, buhar üretim kapasitesi, fabrikanın gelecekte kurulacak PM4 kağıt makinesi için de yeterli olacak. 2023 yılının üçüncü çeyreğinde devreye alınması planlanan tesisin 25-35 milyon EUR aralığında değer taşıdığı açıklandı.

Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Öksüz Dedebayraktar satın alım ile ilgili şunları söyledi: “Valmet'in çalışma şeklinden ve daha önceki kazan tesisi projemizdeki mükemmel işbirliğinden çok memnunuz. Valmet'in teknolojisini güvenilir buluyor ve çevre dostu olmasını takdir ediyoruz.”
Valmet Enerji İş Birimi Başkan Yardımcısı Kai Janhunen ise, “Bu, Kipaş Holding'in tekrarlanan bir siparişi, çünkü daha önce Söke’deki yeni kağıt fabrikasına aynı tesisi tedarik ettik. Müşterimizin bize duyduğu güvene çok değer veriyoruz.” dedi.

YENİ KAZAN SAATTE 260 TON BUHAR ÜRETECEK

Valmet'in teslimatı, kağıt ve su arıtma çamuru, atık plastikler ve kömürü birlikte yakmak için bir Valmet CFB Boiler içeriyor. Kazan, sirkülasyonlu akışkan yatak (CFB) teknolojisini kullanacak ve kazan tesisi, saatte 260 ton (114 bar, 542 °C) buhar üretim kapasitesine sahip olacak. Teslimata ayrıca bir Valmet Elektrostatik Çöktürücü, bir Valmet Torbalı Filtre, bir Valmet DNA Otomasyon Sistemi ve yedek parçalar dahil olacak.

Son Güncelleme: 21.09.2021 18:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326