KOSGEB’den KOBİ’lere 1 milyon lira destek

Üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ’lerin payının artırılması konulu program çerçevesinde KOBİLERE 1 milyon TL tutarında destek kapısı açıldı.

KOSGEB’den KOBİ’lere 1 milyon lira destek

KOSGEB’den KOBİ’lere 1 milyon lira destek

Üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ’lerin payının artırılması konulu program çerçevesinde KOBİLERE 1 milyon TL tutarında destek kapısı açıldı.

14 Eylül 2017 Perşembe 17:44

Konuyla ilgili bilgi veren Hanedan Danışmanlık firma sahibi ve Proje Yönetim Uzmanı Handan Aslan, destek paketinde önceliğin ileri teknoloji ürün üretimi yapan firmalarda olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’taki girişimcilerin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini aktaran Aslan; “Katma değerli ve ileri teknoloji sektörleri Türkiye ekonomisine üretim ve dış ticaret yapısının değişmesinde öncü rolü oynaması nedeniyle KOSGEB imalat sanayini destekleme adına bu programı açıkladı. Programda öncelikli olarak ileri teknoloji ve orta yüksek teknoloji firmaları desteklenecek. Ancak diğerlerinin desteklenmediği anlamına gelmiyor bu. Sıralamada yüksek orta ve düşük teknoloji firmalara destek sağlanacak.” dedi.

TOPLAM TUTAR 500 MİLYON TL

Verilecek destek miktarıyla ilgili bilgiler aktaran Aslan; “Desteğin toplam tutarı 500 milyon TL. Bu çerçevede başvuru yapan firmalar 1 milyon TL’ye kadar destek alabilecekler. Türkiye çapında dağıtılacak.  Bir milyon TL 2’ye ayrılmış durumda, 300 bin TL’si hibe, 700 bin TL’si de proje bittikten sonra yani 6 ay geri ödemesiz, 24 ay ödemeli 8 eşit taksit’te 3’er aylık periyotlarda ödenecek. Ortalama 42 ay vadeli 0 faizli bir kredi olarak var sayabiliriz. Dosya masraflarına kadar devlet tarafından karşılanacak. Projelerde alanına göre kriter puanlaması yapılıyor. Alınacak puana göre hibe ve kredi miktarı belirlenmiş oluyor.” diye konuştu.

Pakette yerli üreticilerinde unutulmadığını belirten Aslan, girişimcilerin yerli makine ve teçhizat kullanması durumunda artı puan alacağını ifade etti.

Aslan şöyle konuştu; “Yerli üreticileri desteklemek amacıyla kullandığınız yada alacağınız makineler yerli marinaysa artı yüzde 15 bir puan verilerek destek oranı yüzde 75’E çıkacak. Yurt içindeki üreticileri desteklemek adına verilen artı bir 15 puan. Durgunluğun olduğu şu günlerde gerçekten bu kredi Türkiye’ye çok iyi gelecek. Girişimcilerin projeyi erkene alarak biran önce hayata geçirmesi faydalı olacaktır. Destek kapsamına kimyasal ürünlerin imalatı da giriyor. Özelikle tekstil kenti Kahramanmaraş’ı için önemli katma değer katacak. Kahramanmaraşlı girişimcilerimiz desteklerden istifade ederek teknolojilerini yenileyebilir ticaret alanlarını genişletebilirler.”

İŞTE PROJE İLE İLGİLİ BAZI BİLGİLER

Proje çağrısının hedef kitlesi, imalat sektöründeki KOBİ’lerdir. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir. Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla; orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerin tümü başvuru yapabilecek, orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir.

Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeliolmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir.

İşletmelerin aşağıda belirtilen konulardan birinde hazırlayacağı projeler, çağrı kapsamında desteklenecek olup, proje çağrısının toplam bütçesi 500.000.000 TL’dir.

1.Konu: Dördüncü sanayi devrimine hazırlık: Üretimde nesnelerin interneti uygulamaları

2.Konu: Orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması

3.Konu: Katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş

4.Konu: İhracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım

5.Konu: Mikro ölçekli işletmelerde tasarım - mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme

6.Konu: Bilişim teknolojisi alt yapısının güçlendirilmesi

7.Konu: Enerji verimliliğinin arttırılması

8.Konu: Yeşil üretime geçiş. (Haber: Muttalip Akkuş)   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326