MADO rotasını Tayland’a çevirdi! Bin şube açacak

167 yıl önce Maraş topraklarında doğan Mado, Maraş dondurmasının lezzetini dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki şubelerine yenilerini ekleyen Mado, Taylan’da yatırım yapma kararı aldı.

MADO rotasını Tayland’a çevirdi! Bin şube açacak

MADO rotasını Tayland’a çevirdi! Bin şube açacak

167 yıl önce Maraş topraklarında doğan Mado, Maraş dondurmasının lezzetini dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki şubelerine yenilerini ekleyen Mado, Taylan’da yatırım yapma kararı aldı.

14 Kasım 2018 Çarşamba 09:44

Tayland hükümet yetkilileriyle protokol imzalayarak bayilik anlaşmasına varan MADO, ülkede 5 yıl içinde bin şube açacak.

Türkiye’de geleneksel dondurma denince akla gelen ilk marka olan Mado, temsilcisi olduğu Maraş dondurma geleneğini modern üretim tesisi ve kafe restoranlarıyla Türkiye ve Dünya ile buluşturuyor.

Türkiye genelinde 300’ün üzerinde, yurtdışında 21 ülkede 43 şube ile Mado Türk bayrağını başka coğrafyalarda gururla dalgalandırıyor.

MADO’nun, en son Çin Halk Cumhuriyeti'nin güneyinde bulunan Guangzhou şehrinde açtığı şubesi dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı.

Çin’in ardından rotasını 69 milyon nüfuslu Taylan’da çeviren Mehmet, Erdal ve Attila Kanbur kardeşler, Tayland hükümetiyle anlaşmaya vararak ülke çapında bin’in üzerinde mağaza açacak.

Tayland’da ilk etap’ta 2 şube açacak olan MADO, 5 yılda bayilik sistemi ile bin’in üzerinde bir sayıya ulaşacak.

Yatırım projesiyle ilgili bilgi veren Mado Dondurma Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur; “Taylan’a bayilik verdik. Taylan hükümet yetkilileriyle protokol imzaladık, o ülkeye yatırım yapacağız.” dedi.

Çin devlet televizyonunun MADO’da çektiği ‘Dondurma Belgeselinin’ yayınlanmasının ardından MADO’nun Uzakdoğu ülkelerinde bilinilirliğinin arttığını aktaran Kanbur; “Çin’deki fuara gitmeden önce Çin devlet televizyonunu Kahramanmaraş’ta konuk edip, ilimizi ve dondurmayı tanıttık.

Fuardan sonra orada bizi görmüş ve Kahramanmaraş’a gelmişler. Bizim amacımız gittiğimiz tüm dünya ülkelerine Kahramanmaraş’ımızın bayrağını götürmek ve ülkemize döviz girdisi sağlamak. Dünyanın tüm ülkelerinde yer aldığımızda ilimiz ve Türkiye’nin ismini duyuracağız.” diye konuştu.

“TAYLAN’DA BİN ŞUBE AÇILACAK”

Tayland’da 5 yıl içinde bin şube açacaklarını söyleyen Erdal Kanbur; “Gelecek yıllarda buraya Çin’den ciddi anlamda turist akımı olacağına inanıyorum. Çin’de 3. Şubemizi açtık. Taylan’da 5 yıl içerisinde bin’in şube açacaklar. Bizde MADO olarak kendi öz sermayemiz olarak 2 şube açacağız.”  İfadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN KARİZMASI ARTACAK”

Uzakdoğu ülkelerinde MADO’nun marka değeriyle dondurma üretimine bir kalite geleceğini ve Türkiye’nin karizmasının artacağını anlatan Kanbur şunları kaydetti:

“Uzakdoğu ülkelerinde özelikle Çin’de dondurma üretimi merdiven altı dediğimiz sokak dondurmacıları tarafından yapılıyor. Biz asıl dondurmayı oraya götürdüğümüzde daha fazla rağbet görecek. Kurumsal bir işletme ile Türkiye’nin Çin nezdinde karizması da artacak. Biz hizmet aşığıyız. Her zaman para düşünülmez. Zaten tek amacımız para olsa daha kolay yolardan da kazanılabilir. Ama biz zoru seçtik, daha da önemlisi dondurmacılık bize babamızın vasiyeti. Hiçbir zaman bırakmadık, geçmişte yaptığımız dondurmayı teknoloji yardımıyla Çin’e kadar ulaştırdık. Bugün dünyanın 18 ülkesinde MADO var, bunu daha da ileriye taşıyacağız. Bu Türkiye için de, Kahramanmaraş içinde ciddi bir kazanç.” (Muttalip Akkuş)     

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326