Şeker Fabrikası’nın arsasında imar değişikliği yapıldı!

Elbistan Şeker Fabrikası’nın fabrika alanı dışında kalan arsasında Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından imar değişikliğine gidildi.

Şeker Fabrikası’nın arsasında imar değişikliği yapıldı!

Şeker Fabrikası’nın arsasında imar değişikliği yapıldı!

Elbistan Şeker Fabrikası’nın fabrika alanı dışında kalan arsasında Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından imar değişikliğine gidildi.

14 Mart 2018 Çarşamba 10:56

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce askıya çıkarılan yeni plana göre, konut alanları park alanına dönüştürülerek yüksek yoğunluğu konut alanları da düşük yoğunluklu konut alanları olarak değiştirildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) özelleştirme ilanı yayınladığı Türkşeker’e ait 14 şeker fabrikası arasında yer alan Elbistan Şeker Fabrikası’nın, fabrika alanı dışında kalan arsasında imar değişikliği yapıldı. Özelleştirme İdaresi’nce yayınlanan özelleştirme ilanında fabrikaların, kullanım alanı dışında kalan arsalar ihale dışında tutulmuştu. Elbistan Şeker Fabrikası’nın fabrika alanı dışında kalan bölümlerindeki imar değişikliğini içeren Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın kararı, 8 Şubat 2018 tarihinde alındı. 1/5000’lik nazım ve 1/1000 ölçekli imar uygulama planında, eskiye göre birçok önemli değişikliğe gidildi.

Daha önceki planda yüksek yoğunluklu konut alanı olarak ayrılan yaklaşık 65 dönümlük alanın vasfı değiştirilerek park alanı yapıldı. Park alanı yapılan bölümler, Ceyhan Nehri ve Pınarbaşı’na yakın olan bölgeleri kapsadı. Yine eski planda yüksek yoğunluklu konut alanı olarak belirlenen arsaların vasfı da düşük yoğunluklu konut alanına çevrildi. Bu değişiklikleri içeren yeni 1/5000’lik nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. Söz konusu plan, 9 Nisan 2018 tarihine kadar askıda kalacak. Plana itirazlar ise, bu 1 aylık süre içerisinde yapılabilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden Elbistan Şeker Fabrikası’ndaki imar değişikliği ile ilgili olarak yayınlanan duyuruda ise şu ifadeler kullanıldı: “Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 23.02.2018 tarihli ve 46147-754/46663 sayılı yazısı İlgi sayılı yazı ile Kahramanmaraş İli, Elbistan İlçesi, Çiçek Mahallesi sınırları içerisinde mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait Elbistan Şeker Fabrikası alanına ilişkin, 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) 08.02.2018 tarihli ve 2018/20 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından 3194 sayılı İmar Kanununu Ek-3. Maddesi çerçevesinde onaylanan imar planları 13.02.2018 tarihli ve 30331 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği, söz konusu imar plan değişikliklerinin Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 33. Maddesi ve 3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi gereğince Belediyemizce tespit edilen ilan yerlerinde ilan edilmesi.” (Elbistan’ın Sesi)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326