Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek?

Taşeron işçiler kadro müjdesiyle sevindi. Bir an önce kadro işlemlerini gerçekleştirmek isteyen işçiler, “Kadroya geçiş ne zaman gerçekleşecek?” diye soruyor. İşte yanıtı...

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek?

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek?

Taşeron işçiler kadro müjdesiyle sevindi. Bir an önce kadro işlemlerini gerçekleştirmek isteyen işçiler, “Kadroya geçiş ne zaman gerçekleşecek?” diye soruyor. İşte yanıtı...

11 Aralık 2017 Pazartesi 10:26

KAFALAR KARIŞIK

Taşerona kadro çalışmasında sona gelindi. Yasa tasarısı önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek. Böylece 850 bin taşeron işçinin kadroya alınmasıyla ilgili süreç de başlayacak. Yeni yıl müjdesi olan bu konuda kimler kadroya alınacak, neler yapılacak, özlük ve maaş konusunda neler olacak gibi en çok merak edilen soruları araştırdık...

ÖZELİ KAPSAMIYOR

Öncelikle taşerona kadro konusunun kamudaki taşeron işçilerini kapsıyor. Özel sektördeki firmalarda çalışan taşeron işçileri kapsamıyor. Burada 3 farklı grup var. Birinci grup merkezi yönetim kapsamında genel bütçe ile düzenlenen kamu kuruluşlarında, denetleyici kurumlarda çalışanlar, ikinci grupta belediyelerde ve il özel idarelerinde bulunan iktisadi teşekküllerde çalışanlar, üçüncü grupta ise geçici ve mevsimlik işçiler var.


657 SAYILI YASAYA GÖRE

Kamudaki 450 bin taşeron işçi şart olmadan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4D şeklindeki kadrolu işçi statüsüne geçirilecek. Belediye ve il özel idaresinde çalışan 400 bin taşeron işçiler, çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 4C kapsamında çalışan toplam 24 bin kişinin 4B’de (sözleşmeli memur) istihdam edebilmeleri sağlanacak.

SINAVI KURUM YAPACAK

Taşeron işçiye kadroda bir ayrımcılık, yaş ve eğitim kriteri yok. Asıl iş ve yardımcı iş ayrımı da olmayacak. Ancak bu işçiler için mevzuat gereği usulen bir sınav yapılacak. Sınavı çalışılan kurumlar yapacak. Taşeron işçilerinin kadroya geçişlerinde bu kişiler hakkında güvenlik soruşturması da yapılacak.

NİSAN'A KADAR TAMAMLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklamaya göre; bütçe görüşmelerinin ardından kısa bir sürede kadroya ilişkin yasanın çıkarılıp, sonrasında ilgili başvuru süreci ve değerlendirmeler yapılacak. Yasadan sonra 3 aylık bir geçiş süreci öngörülüyor. Yani Nisan başı gibi kadroya geçiş bitmiş olacak. Bu sürede, kadroya alımla ilgili yönetmelikler de yayınlamış olacak.

EK ÖDEME VAR MI?

Kamuya bağlı taşeron çalışanlardan 450 bin kişi kadroya geçirilecek olup maaşları aynı kalmakla birlikte 52 günlük ilave bir ikramiye verilecektir. Kadroya geçecek olan taşeron işçiler yıllık olarak ödenecek 52 günlük ilave ikramiye ile ek bir gelir elde edecek. Bu da yılda 6 bin liraya kadar ek gelir anlamı taşıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326