Telefonlarımızı artık daha geç değiştiriyoruz

Türkiye’nin tüm dünyanın önünde olduğu konuların başında akıllı telefon değiştirme süresi geliyor.

Telefonlarımızı artık daha geç değiştiriyoruz

Telefonlarımızı artık daha geç değiştiriyoruz

Türkiye’nin tüm dünyanın önünde olduğu konuların başında akıllı telefon değiştirme süresi geliyor.

19 Nisan 2019 Cuma 16:15

Almanya’nın İngiltere’nin ortalama 4 yılda bir değiştirdiği akıllı telefonlarda Türkiye’deki rakam yaklaşık 2 yıl kadar öncesinde 18 ay ile 24 ay arasında değişiyordu. Yani Türkiye’deki kullanıcılar ortalama 1.5-2 yılda bir yeni akıllı telefon satın alıyorlardı. Bu da Türkiye’yi telefon değiştirme konusunda Avrupa ülkeleri arasında lider yapıyordu. Hürriyet'ten Ahmet Can'ın haberine göre ancak artık bu tablo değişmeye başladı.

48 AYA KADAR UZADI

Cari açık üzerindeki akıllı telefonlardan kaynaklanan olumsuz etkiyi azaltmak için alınan önlemler ve döviz kurlarının artması akıllı telefonları değiştirme süremizi uzattı. Sektöre yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre artık Türkiye’deki kullanıcıların akıllı telefon değiştirme süresi 36 ayı aştı ve neredeyse 48 aya kadar uzadı. Yani artık 4 yılda bir akıllı telefon değiştirmeye başladık. Bu da artık Türkiye’deki kullanıcıların artık Avrupa ülkelerinde olduğu gibi telefon değiştirme süresine yaklaştı.

Paylaşılan bilgilere göre Avrupa’daki akıllı telefon değiştirme süresi Almanya’da 52 ay, Fransa’da 49 ay, İtalya’da 56 ay, İspanya’da 58 ay civarında yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326