TERKONSAN hazır giyim üssü oldu

Türkiye’nin önemli tekstil üretim merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş, tekstilde yakalanan bu başarıyı hazır giyim sektöründe de sürdürüyor.

TERKONSAN hazır giyim üssü oldu

TERKONSAN hazır giyim üssü oldu

Türkiye’nin önemli tekstil üretim merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş, tekstilde yakalanan bu başarıyı hazır giyim sektöründe de sürdürüyor.

15 Eylül 2017 Cuma 12:10

Konfeksiyon sektöründeki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin kümelenmesiyle kendilerine planlı bir büyüme belirleyen Kahramanmaraşlı terziler ve konfeksiyoncular, Türkiye’de bir ilke imza atarak Terziler ve Konfeksiyoncular Sanayi Sitesi'nde (TERKONSAN) kenti hazır giyim merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Yıllık ortalama 200 milyon dolarlık ihracat yapılan sitede, 5 bin kişiye istihdam sağlanıyor.  

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan sanayi sitesinin 242 bin metrekare alan üzerine inşa edildiğini söyleyen TERKONSAN Başkanı İhsan Kurtar, sitenin temellerinin 2005 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldığını belirtti.

Kahramanmaraş’ı konfeksiyon üssü yapmak için gayret gösterdiklerini aktaran Kurtar, ''Bizler bu işe 1999 yılında girdik. Tabi girerken hiç kimse bize inanmıyordu. 'Hayal kuruyorsunuz, olmaz yapamazsınız' diyorlardı. Ama bu iş inanç işiydi. Çok mücadele verdik ve sonunda inşaat tamamlandı. İnanıyorum ki bu site Kahramanmaraş'ı konfeksiyon üssü yapacak. Çok ciddi üretim yapılacak ve ülkemize katkı sağlayacak.'' dedi.

Kahramanmaraş’ın bir tekstil şehri olduğunu anımsatan Kurtar, "Biz küçük terzi esnafları bir araya gelerek oturup düşündük. Burada üretilen kumaşlar İstanbul’a gönderilip boyanıp, dikildikten sonra tekrar buraya geliyordu. Bizde kendimize, tüm bunların hazırlığını biz niye yapmıyoruz diye sorduk ve öylece başlamış olduk. 15 yıl süren mücadelenin ardından bu gün iş yerlerimize taşındık. Tabi bu süreç kolay olmadı." diye konuştu.

 "HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDE MARKALAŞMAYA GİDECEĞİZ"

Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine yönelik ihracat yaptıklarını da ifade eden Kurtar, markalaşma yoluyla sektörde yeni yatırımlar yapmayı hedeflediklerini belirtti. Kaliteli ürünün her zaman talep edileceğini ifade eden Kurtar şöyle konuştu: "Yeni tesislerimizde son teknoloji ürünü makinelerle takım elbise, ceket, penye ve tişört gibi ürünler üretiyoruz. Avrupa’ya ürün ihraç eden arkadaşlarımız var.”

"MERDİVEN ALTI ÜRETİMİN ÖNÜNE GEÇTİK"

TERKONSAN’ın tamamlanmasıyla kent merkezindeki küçük esnafın bir çatı altında toplandığını bildiren Kurtar, iş yeri Ruhsatı’nın dünya markalarıyla iş anlaşması yapmada en önemli kriterlerden biri olduğunu hatırlattı. Kurtar; “Biz dünya markalarıyla çalışıyoruz. Bu markalarda bizden işyerlerinin ruhsatını soruyor, onlar için önemli bir kriter, yoksa bize iş vermiyorlar. 10 güne kadar işyerlerinin ruhsatları verilecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca sitenin güzel görünmesi için işyerleri önlerini yeşil alan yapıyoruz. Bu konuda da desteğe ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.      

“SİTEYİ ORGANİZE SAYİ ZANNEDİYORLAR”

Sitede 68 tane iş yerinin bulunduğunu kaydeden Kurtar, şehir dışından gelenlerin siteyi gördüklerinde hayran kaldıklarını ifade ederek şu bilgileri verdi; “68 tane iş yeri var. 27 tanesi 5 bin 400, 8 tanesi 4 bin 50, 22 tanesi bin 800 ve 25 tanesi 900 metrekareden oluşuyor. Türkiye’de tek. Şehir dışından gelenler burayı organize sanayi zannediyor.”

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKÜR EDİYORUM”

Kentteki belediyelere ve idarecilerine teşekkür eden Kurtar; “Bu ruhsatları aldığımızda ihracata ciddi anlamda katkı sağlayacak. Belediyelere ve başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü önceden yolumuz asfalt değildi, bazı alt yapı ile ilgili sorunlar vardı, bunlar çözüldü. Buranın projesinden, temel atılmasına kadar Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak beyin İl başkanlığı döneminde çok büyük emeği var.” dedi.  (Muttalip Akkuş) 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326