Kolay Bülten Basın Bülteni Gönderimi

Kolay Bülten Basın Bülteni Gönderimi
Sektör MEDYA
İlan Tarihi 5 yıl önce
Firma No 1368
Telefon 05325148325
Faks
Web Sitesi https://kolaybulten.net/
Adres Rumeli Cad. Şafak Sk. Aydın İş Merkezi No:48 D:28 Nişantaşı Şişli / İSTANBUL
İl/İlçe Şişli / İstanbul
Firma Hakkında
Basın bülteni gönderimi şirketler, kurumlar veya şahıslar için çok önemlidir. Dünya üzerinde tek bir şirket veya ünlü şahıs yoktur ki şirketiyle veya kendisiyle ilgili önemli gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmasın. Heber değeri taşıyan, hedef kitle ile paylaşılmasında yarar sağlanacağı düşünülen her bilgi basın bültenleri yolu ile kitleye ulaştırılır.

Basın bültenleri, tanıtım veya reklam çalışmalarında olduğu gibi değil, hatta tam aksine sadece bilgi ve haber vermek amaçlı yazılan, kurallı, disiplinli, özellikle özgün ve ilgi çekici özellikte olmasına, dil kurallarına uyulmasına dikkat edilen yazılı ve görsel içeriklerden ibarettir. Basın bültenleri usta ellerce hazırlandıktan sonra, medya kuruluşları aracılığı ile doğru zamanda doğru gazeteciye verilir ve yayınlanması sağlanır.

Basın Bülteni Gönderimindeki Amaç Nedir?
Basın bülteni gönderimi ile, şirketler öncelikle itibar kazanmak, bilinirlik oranını arttırmak, daha fazla kitleye ulaşmak ve dünya çapında markalaşmayı amaçlamaktadırlar. Şahıslarda yine vermiş oldukları hizmetleri, aldıkları ödülleri, katıldıkları organizasyonları duyurarak tıpkı şirketlerde olduğu gibi bir anda milyonlarca kişi tarafından tanınmak ve itibar kazanmayı amaçlamaktadır. Nitekim, profesyonelce düzenlenmiş ve doğru zamanda yayınlanmış bir basın bülteni gönderimi ile amaçlanan hedefe ilerlemek oldukça kolay… Burada önemli olan sıradan kişilerce değil, gerçekten bu işte ehil, tecrübeli ve kendi alanında markalaşmış uzmanlarca yapılması olacaktır.

Basın bültenleri, öncelikle gerçekten haber niteliği taşıyan, özgün, bilgi verici, açıklayıcı, verilmek istenen mesajı direk veren, yazıda herhangi bir süsleme yapılmadan hazırlanmalı ve yayınlanma aşamasında da doğru gazeteciye iletilmelidir. Aksi bir durum yaşanması halinde şirketler veya şahıslar kamuoyu gözünde yanlış bir algı bırakabilir, hatta bilinçsiz kitle gözünde komik duruma düşebilir. Zira, burada yayın organları kullanılacağından yayınlanacak tek bir haber bir anda milyonlarca kişiye ulaştırılacağından, hatalı veya eksik düzenlenmiş bir bülten bütün itibarınızı yerle bir edebilir.

Basın bültenlerinin en avantajlı yönü, neredeyse yok denecek kadar düşük maliyetlerle, ciddi oranda para harcanarak hazırlanan reklam kampanyalarından bile daha etkili olup, uzun vadeli bir itibar çalışması sağlamasıdır. Zira, basın bültenleri ile bir yandan haber verirken bir yanda da tanıtım çalışmaları yapılmaktadır.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326