Ali Babacan istifa etti!

AK Parti'nin Kurucular Kurulu'nda yer alan Ali Babacan, yeni parti hazırlığını ilk kez dile getirdiği bir duyuru ile AKP'den istifa ettiğini açıkladı.

Ali Babacan istifa etti!

Ali Babacan istifa etti!

AK Parti'nin Kurucular Kurulu'nda yer alan Ali Babacan, yeni parti hazırlığını ilk kez dile getirdiği bir duyuru ile AKP'den istifa ettiğini açıkladı.

08 Temmuz 2019 Pazartesi 16:15

Babacan, Haziran ayı sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, ayrılma gerekçelerini ise deklarasyon niteliğinde sunduğu bir dosya ile hem yazılı hem de sözlü aktarmıştı.

Ali Babacan istifa açıklamasında, "aklen ve kalben ayrılık yaşadım" ifadesini kullandı.

Gerekçe olarak ise "Türkiye için yepyeni bir gelecek vizyonuna" ihtiyaç duyulmasını gösterdi ve "yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz hale gelmiştir." dedi.

Yeni parti çalışmasını da ilk kez resmi olarak duyuran Ali Babacan şunları söyledi:

Ben ve pek çok arkadaşım, böyle bir çalışma için büyük ve tarihi bir sorumluluk hissetmekteyiz. Bu süreçte, aynı ahlaki ve toplumsal sorumluluğu hisseden çok sayıda insanla tanışmış olmak da bizim için çok sevindirici olmuştur. İnanıyorum ki, karşı karşıya olduğumuz sorunların çözümü, ancak, temsil gücü yüksek ve geniş bir kadro çalışmasıyla mümkün olacaktır. Beraberce çalışmak ve ortak aklı hedeflemek zorundayız. Çalışmalarımızın bağımsız ve özgür bir şekilde yapılması büyük önem taşımaktadır. Her konuda beyaz sayfalarla işe başlamak gerekmektedir.

Ali Babacan, 8 Temmuz itibariyla 18 yıllık AK Parti üyeliğini sonlandırdığını açıkladı.

Reuters haber ajansına konuşan Ali Babacan'ın danışmanlarından biri, eski başbakan yardımcısı ve ekonomi bakanının, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte yeni partiyi büyük ihtimalle sonbaharda kuracağını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulbaki günışığı 5 yıl önce

gemi batmaya başlayınca, ilk fareler terk edermiş. bu farelerin farkı, gemi batmadan, batmayacağını bile bile terk etmeleri. bunlar o gemiye binin diyenlerin, artık inebilirsiniz demeleri ile inen fareler. Rabbim bunlar gibi ülke menfaatlarını kendi menfaatlarının aşağısında tutan, ülkede fitne rüzgarları eser iken rüzgara destek olanları islah etsin.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326