Ankara'da sağlık çalışanlarına yönelik saldırıda flaş gelişme!

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimine ilişkin soruşturma kapsamında iki şüpheli gözaltına alındı.

Ankara'da sağlık çalışanlarına yönelik saldırıda flaş gelişme!

Ankara'da sağlık çalışanlarına yönelik saldırıda flaş gelişme!

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimine ilişkin soruşturma kapsamında iki şüpheli gözaltına alındı.

23 Eylül 2020 Çarşamba 16:38

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş, kamera kayıtlarında olaylara karıştıkları tespit edilen 1'i suça sürüklenen çocuk, 3 kişi hakkında daha gözaltı kararı verdi. Savcının talimatıyla bu kişilerin de gözaltına alındığı ve gözaltı sayısının 5'e yükseldiği öğrenildi. Sağlık çalışanları saldırıdan kapının arkasına sedyeler koyarak kurtulmuştu. Bakan Koca, saldırı girişimi sonrası çok sert ifadeler kullanmış, "Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek" demişti.

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yakınlarının ameliyat sırasında hayatını kaybetmesine öfkelenen bir grup, sağlık görevlilerine saldırarak ameliyathaneye girmeye çalıştı. Ameliyathanedeki sedyelerle kapıya barikat kuran sağlık görevlileri, polisin saldırganları uzaklaştırmasının ardından görevlerine döndü.

GÖZALTILAR VAR

Olayın ardından tahkikat başlatıldı. Sağlık çalışanlarına zor anlar yaşatan şüpheliler için harekete geçildi. Saldırı girişimine ilişkin soruşturma kapsamında iki şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş, kamera kayıtlarında olaylara karıştıkları tespit edilen 1'i suça sürüklenen çocuk, 3 kişi hakkında daha gözaltı kararı verdi. Savcının talimatıyla bu kişilerin de gözaltına alındığı ve gözaltı sayısının 5'e yükseldiği öğrenildi.

ADLİYEYE GETİRİLDİLER

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına saldırı ile ilgili 5 şüpheli adliyeye getirildi.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik saldırı hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Keçiören EAH Acil Servisi'nde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326