Aşçılar ve Gastronomi Derneği Kuruldu

Kuruculuğunu Fikret Özdemir’in üstlendiği AGADER “Aşçılar ve Gastronomi Derneği” kuruldu.

Aşçılar ve Gastronomi Derneği Kuruldu

Aşçılar ve Gastronomi Derneği Kuruldu

Kuruculuğunu Fikret Özdemir’in üstlendiği AGADER “Aşçılar ve Gastronomi Derneği” kuruldu.

22 Ocak 2019 Salı 12:30

Fikret Özdemir yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Yiyecek içecek ve gastronomi sektöründe, bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar şimdiye kadar Türk Aşçısının Dünyada bir yer edinmesi ve Türk Mutfağını Dünyada Tanınır bir hale getirmek için kuruldu.

Dünya gastronomisindeki yerimizi sağlamlaştırmak ve Türk aşçılık camiasının Dünya gastronomi Sektöründe daha fazla söz sahibi olabilmesi için bugüne kadar yaptıklarımız referans olacak şekilde. Hevesle, şevkle ve sektörden aldığımız güçle siz değerli sektör çalışanlarımızla kucaklaşmak için kurulduk.

Bugüne kadar Türk Aşçılarına mutfak sanatlarını Dünya standartlarında rekabet edebilmeleri, zeminleri hazırlamak için Türk mutfağı ve Dünya Mutfakları arasındaki köprü vazifesi görevi üslenmiş ve bu bağlamda Dünya’nın çeşitli ülkelerinde Türk mutfak sanatı ile Dünya mutfağını tanıtma elçisi misyonunu üslenerek çeşitli etkinlikler, faaliyetlerde bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz.

Bizler, kişisel İrademiz ve tavrımızla tarafsız, mutfağı bilen, gastronomide kendini geliştirmeyi hedef edinmiş kültürel birikimine önem veren ağız tadı olan, yemek içmek üzerine güçlü bir kadrosu olan mutfak kültürü elçileriyiz…

Bugünü geçmişle ve gelecekle zenginleştirmek, mutfağını tanımak, öteki ile birlikte yaşamak ve geleceği inşa etmek için bu yolda mutfağa gönül vermiş çok kıymetli arkadaşlarla yeni bir ruh, yeni bir heyecan ve geçmişte yapmış olduğumuz çalışmalar ışığında geleceğimize ışık tutmak için çıktığımız bu yolda Türk mutfağı ve Türk aşçısı ile değerli basınımızın, meslektaşlarımızın yanımızda olduğunu bilmek bizleri daha iyi işler yapmak için gücümüz ve motivasyonumuz olacaktır.

Kültür, hayata bir şeyler eklemek amacı ile kazanılmış bilgiler bütünüdür.

Her şeyi okuyup her şeyi unuttuktan sonra aklımızda kalandır, kültür.

Keşfedilmesi ve yaratılması gereken bir Dünyanın özlemidir, kültür.

İnsanı insan yapan özelliklerin toplamıdır, kültür.
Bir sevgi.

Bir tutku insana inanış, kendisini insanlığın kaderinden sorumlu tutmaktır, kültür.

Türk mutfağı, bizim en büyük en değerli mirasımızdır. Osmanlı mutfağının mirasçısı olan Türk mutfağını gerçek anlamda tanıtmak.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326