Avrupalı Gençler Kahramanmaraş’ta

Tebessüm Eğitim, Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği’nin Kahramanmaraş’ı Avrupa’ya tanıtmak için “Mutlu toplumlar için sağlıklı nesiller” projesi ile 3 Avrupa ülkesinden toplamda 24 Avrupalı genç Kahramanmaraş’a geldi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait Pınarbaşı Misafirhanesi’nde basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Cevdet Alperen; “AB ülkelerinin insanlarını ülkemizde misafir ederek kültürümüzü, misafirperverliğimizi ve başarılarımızı göstereceğiz” dedi.

Avrupalı Gençler Kahramanmaraş’ta

Avrupalı Gençler Kahramanmaraş’ta

Tebessüm Eğitim, Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği’nin Kahramanmaraş’ı Avrupa’ya tanıtmak için “Mutlu toplumlar için sağlıklı nesiller” projesi ile 3 Avrupa ülkesinden toplamda 24 Avrupalı genç Kahramanmaraş’a geldi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait Pınarbaşı Misafirhanesi’nde basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Cevdet Alperen; “AB ülkelerinin insanlarını ülkemizde misafir ederek kültürümüzü, misafirperverliğimizi ve başarılarımızı göstereceğiz” dedi.

15 Ocak 2019 Salı 14:19

Tebessüm Eğitim, Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Alperen ve dernek üyelerinin projesi Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Gençlik Çalışmaları Koordinatörlüğü Türkiye Ulusal Ajansı’na yapılan başvuru kabul edildi. Proje kapsamında Litvanya, Romanya, Makedonya’dan toplamda 24 genç geldi. Proje kapsamında olan Fransa ülkesinden kimse gelmediği belirtildi. 10 gün sürecek olan program 14-24 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek.

 Basın açıklaması hem Türkçe hem de İngilizce olarak yapıldı. Burada proje detaylarını anlatan Dernek Başkanı Cevdet Alperen; “Öncelikle; AB projesi kapsamında Litvanya ve Romanya, Makedonya ve Fransa’dan ülkemize ve şehrimize gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Sizleri Şehrimiz Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan mutluluk duyarım. Değerli basın mensupla, kıymetli misafirler sizler de hoş geldiniz. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları Koordinatörlüğü Türkiye Uluslararası Erasmus kapsamında 2018 başvuru döneminde yapmış olduğumuz girişim neticesinde Tebessüm Eğitim Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği olarak 2018-1-TR01-KA105-057180 nolu ve “MUTLU TOPLUMLAR İÇİN SAĞLIKLI NESİLLER" adlı projeyi yürütmekle görevlendirildik. Tebessüm Derneği olarak, Katılımcı Ekipler ile birlikte Türkiye’nin müzakere heyetinin birer üyesi olduk. Bilindiği gibi Ulusal Ajans AB sürecinin milletimize yansıdığı noktadadır. Bu projelerle bir yandan AB standartlarını yakalama süreci hızlanıyor, diğer yandan insanımıza AB ülkelerinin yolu açılıyor. Gençlik çalışmaları, insanımızın Avrupalı akranları ile yurt dışında ortak çalışmalar yapmak hedeflidir. Aynı zamanda AB ülkelerinin insanlarını ülkemizde misafir ederek kültürümüzü, misafirperverliğimizi ve başarılarımızı tanıtmaya yöneliktir” dedi.

“AVRUPA’NIN ÜLKEMİZE KARŞI ÖN YARGISINI KIRIYORUZ”

  Alperen; Bu programların sivil toplum kuruluşlarınca yapılması; tüm vatandaşları sürecin aktörü haline getirmektedir. Yani, sorumluluğu millet olarak paylaşmak olarak telakki ediyoruz. Ulusal Ajans Programları sayesinde Ülkemiz ile Avrupa’nın birbirine yakınlaşmasının sağlanmak istendiği açıktır. Aynı zamanda bu projeler sayesinde Avrupa’nın Ülkemize karşı ön yargılarının kırılması sağlanacaktır” dedi.

“AVRUPALILAR BİZİ MUTLAKA ‘İYİ’ TANIMALILAR”

  Alperen konuşmasının devamında; “Biz AB ülkeleri ile Ortadoğu ülkeleri arasında bir köprüyüz. Bu topraklar büyük medeniyetlere beşiklik yapmıştır. Avrupalılar bizi mutlaka iyi tanımalıdır. Elbette, aynı kültür ve inancın insanları değiliz. Tarihimiz, geleneklerimiz, yaşantımız farklı olabilir. Ancak küçülen dünyada insanlar mutlaka bir yerlerde karşı karşıya geleceklerdir. Bizim bir Yunus Emre’miz var. O diyor ki “Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz”, İnsanlık adına ihtiyaç duyulan diyalog ve barış ikliminin yakalanması için bu projelerin ciddi katkıları olacağı şüphesizdir. Kahramanmaraş Tebessüm Eğitim Kültür Çevre ve Dayanışma Derneği olarak biz, AB ülkelerinden gelen siz değerli misafirlerimiz; Avrupa da ve ülkemizde yepyeni dostluk köprüleri ve iletişim kanalları inşa edeceğiz. Bu kararlılık içinde hareket ederek Projemize destek verip buralara kadar gelmenizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Sizden isteğimiz buralarda gördüğünüz barış, sevgi ve huzur ortamını başta anne babalarınıza, kardeşleriniz ve okul arkadaşlarınıza anlatarak Ülkemizin gönüllü elçisi olmanızdır. Önce bir insan olarak biz sizi, sizde bizi seveceksiniz. Hepimiz bir insan evladıyız. Gelin bugün başlayalım. Dünyada insanların birbirini öldürmesi için değil, birbirinin yaşatılması için gayret gösterelim” dedi.

 

“PROJEMİZİN ADI: MUTLU TOPLUMLAR İÇİN SAĞLIKLI NESİLLER”   

  Projemiz isminden de anlaşılacağı üzere toplumların mutlu olmasına yöneliktir. Toplumların devamı esastır. Bu çerçevede mutlu toplum gelecek nesillerin sağlıklı olması ile doğru orantılıdır. Bu anlamda proje süresince insan sağlığına zarar verecek alışkanlıklarınızı terk etmenizi rica edeceğim. Özellikle misafir olduğumuz misafirhanelerde içki, sigara ve uyuşturucu maddeler almak kesinlikle yasaktır. Çağımızın en önemli hastalığı uyuşturucu, sigara, kumar ve internet hastalığıdır. Yeni nesillerimiz bu illetin maalesef kucağına düşmektedir. Bu projemizle hem bizim ülkemizde hem de sizlerin geldikleri ülkelerde bu bağımlılıklar ile ciddi olarak mücadele etmek zorundayız. Yoksa sağlıklı bir nesilden, dolayısı ile mutlu toplumdan söz etmemiz mümkün değildir. Kendi ülkenizde de bu konuda önderlik edeceğinizi umarız. Bu vesile ile sizden bir büyüğünüz olarak en azından proje süresi içinde uyuşturucu, alkol, sigara almamanızı rica ediyorum. Keza zaten bizim kapalı alanlarımızda sigara ve alkol almak kanunen yasaklanmıştır. Tekrar hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Şehrimiz Kahramanmaraş'a hoş geldiniz” dedi.
  Basın açıklaması sonrası toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 10 gün boyunca Kahramanmaraş’ta sağlık alanında geziler, toplantılar, konferanslar ile sağlık sorunları ve çözümü hakkında sağlıklı yaşam çalıştayı yapılacak.(haber merkezi)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326