Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama: "Erbil'e uçuşlar açılmıştır"

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazı sonrası gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama: "Erbil'e uçuşlar açılmıştır"

Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama: "Erbil'e uçuşlar açılmıştır"

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazı sonrası gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

23 Mart 2018 Cuma 14:51

Başbakan Yıldırım, Kuzey Irak Referandumu sonrası hava sahasını kapatan Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimiyle ilgili olarak da," Irak merkezi hükümeti hava sahasını açtı. Biz de aynı doğrultuda hava sahamızı bugün itibariyle açıyoruz" dedi. Ayrıca Başbakan Yıldırım "Türkiye bir NATO ülkesidir. Dolayısıyla Türkiye'nin güney sınırlanırı teminat alacak şekilde ortak çalışmalara sıcak bakıyoruz. ABD bir takım yanlışlarına rağmen halen bizim müttefikimizdir. Nato savunma sistemi patriot'lardan da vazgeçmiş değiliz." diye konuştu. Başbakan ayrıca FETÖ davalarının yıl sonuna kadar sonuçlanacağını sözlerine ekleyerek, "Bu konuda asla taviz yok teröre bulaşanlar cezalarını alacaklar diye konuştu. Erbil'e de uçuşların açıldığını söyleyen Yıldırım, Süleymaniye bölgesine uçuşların terör dolayısıyla bir süre daha erteleneceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazı sonrası gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"ERBİL'E UÇUŞLAR AÇILDI"

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetiminin referandum sonrası hava sahasını kapatması hakkında, "Şimdi Irak merkezi hükümeti hava sahasını açtı. Biz de aynı doğrultuda hava sahamızı bugün itibariyle açıyoruz. Bundan böyle TR'den ve Avrupa'dan Erbil'e uçuşlar sivil amaçlı ve ticari amaçlı gerçekleşecektir. Ancak bu sadece erbille ilgilidir. Süleymaniye'ye bir uçuş olmayacak. Orada terör örgütünün ülkemizin aleyhine faaliyetleri sürüyor." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE BİR NATO ÜLKESİDİR"

Hava savunma sistemine ilişkin olarak da, Türkiye bir nato ülkesidir. Dolayısıyla nato'nun sınırları Türkiye'nin güneyinden başlıyor. Türkiye güney sınırlarını teminat altına alacak ortak çalışmalara sıcak bakıyoruz. ABD'nin suriye bölgesindeki yanlışlarına rağmen hala bizim müttefikimizdir. "NATO'ya uygun savunma sisteminden vazgeçmiş değiliz. NATO'dan patriotlarla ilgili yönelik çalışmalar devam ediyor. Bunlar s-400'ün alternatifi değiliz, ikisi ayrı savunma sistemleridir" şeklinde konuştu.

"BU DAVALAR TAMAMLANACAK"

"FETÖ konusuna da değinen Yıldırım, Parti içerisinden arkadaşların kuşkuları varsa bunları kamuoyu ile değil, partinin yetkili organlarıyla konuşması gerektiğini söyleyerek, memleketin genel güvenliğini ilgilendiren ve milletimizin büyük bir hassasiyet gösterdiği konularda daha dikkatli davranılmalı" şeklinde konuştu. Yıldırım, FETÖ konusunda en ufak iddialar es geçilemez, FETÖ ile mücadele çok önemli bir konudur. Bunda da yargı, kolluk ve istihbarat birimlerimiz mücadelesine devam etmektedir. Bu davalar da inşallah yıl sonuna kadar tamamlanacak" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326